• 9

Smrad i užas kod Surčina: Tone iznutrica preti da podzemnim vodama zagadi vodu koju pijemo

, Telegraf

Inspektori su sve surčinske fabrike za preradu pilećeg mesa su obišli i nijedna nije krivac za ovaj užas. Čini se da je neko došao sa strane, ostavio užas i nestao

  • 9
Pileće nogice

Printskrin: TV Prva

Tone pilećih nogica, krilaca, iznutrica... raspadaju se nadomak Surčina, šire nesnosan smrad i veliku opasnost po životnu sredinu - da podzemnim vodama zagade i vodu koju pijemo.

Prijatan doručak svakako nisu od jutros imale komunalne službe koje su ovaj užas morale da raščiste. Neiskorišćeni delovi piletine morali su da se odvoje od ostalog smeća, kako bi se nosili u spalionicu Zoohigijene, dok su stare dušeke, kutije, građu i slično skupljali bageri.

I sve ovo nalazi se nadomak prvih surčinskih kuća u Vinogradskoj (Donje polje), a u bliskoj okolini mogu se videti i pčelinjaci.

- Nalazimo se na jednoj od 20 divljih deponija u Surčinu, trenutno smo u Vinogradskoj BB, Donje polje, Surčin. Trenutno na ovom potezu imamo oko 3.500 kg pilećih nogica, iznutrica i svega... pretila nam je ekološka katastrofa - kazao je Predrag Baroš za Prvu, član opštinskog veća i dodao da komunalna inspekcija i policija pokušavaju da razotkriju krivca.

Međutim, kako kaže, sve surčinske fabrike za preradu pilećeg mesa su obišli i nijedna nije krivac za ovaj užas. Čini se da je neko došao sa strane, ostavio užas i nestao.

- Sumnjamo na firme iz Vojvodine, jer su kazne na teritoriji Beograda pet puta niže od kazni na teritoriji Vojvodine - dodao je Baroš.

Koliko je ovo opasno ilustrovao je činjenicom da se smeće nalazi na 4 kilometra od vodoizvorišta, a da je celo područje inače podvodno. Što dalje znači da bi katastrofa iz Surčina, da nije uklonjena, mogla potencijalno da se nađe i u našim slavinama.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    Kakva nam je inspekcija dobro smo i živi ? Ostavite ih bez plata jedno dva meseca, jer ih ne zaslužuju, većina će se "snaći" čast pojedincima što ukazuje na njiho odnos prema poslu ? Sve se zna ko šta radi ali "zakon" mita u Srbiji vlada ?

  • Vlajko

    Marsovci doneli

  • Urke

    Mi smo sebi vazda bili najveći neprijatelj !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima