Beograd večeras svetli u bojama koje nose jaku simboliku

Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane

  • 2
BEOGRAD RETKE BOLESTI Fontana na Slaviji Foto: Tanjug/Beoinfo

Povodom 28. februara, Međunarodnog dana obolelih od retkih bolesti, neki od simbola Beograda kao što su fontana na Slaviji, Palata "Albanija" i Brankov most, osvetljeni su bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti.

Gradonačelnik Zoran Radojičić je istakao da je cilj da se skrene pažnja na probleme obolelih od retkih bolesti i njihovih porodica, saopštio je Beoinfo.

Dodao da je izuzetno važno da i šira zajednica u svojim domenima pomogne kako bi se oboleli i njihove porodice što efikasnije izborili s poteškoćama koje imaju.

- Pokretanjem ove inicijative pridružujemo se politici Republike Srbije koja ove godine izdvaja najveći iznos sredstava opredeljenih za lečenje obolelih od retkih bolesti - ukazao je gradonačelnik.

Dodao je da se Beograd danas pridružuje svetskim gradovima u simboličnoj poruci: "Retkih je mnogo. Retki su jaki. Retki su ponosni."

- Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane. Zajedno smo rešeni da jačamo svest o značaju lečenja i pružanju podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama - zaključio je Radojičić.

Boje koje simbolišu svest o retkim bolestima su ljubičasta, plava i zelena.

Video: Snežana je bolesna i živi u uslovima nedostojnim čoveka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kad se vec toliko brinete...

    1. mart 2021 | 10:58

    Sto ne lecite ljude od teskih bolesti?Sve resurse ste preusmerili na lecenje bolesti izazvane otrovima iz vazduha sa simptomima gripa,od gripa od kog retko ko umire... Umiru samo oni koje stavite na respirator...

  • 👍

    28. februar 2021 | 22:34

    BRAVO BRAVO BRAVO TAKO JE💯🌹🌹🌹🌹💋💋💋💋👄💖

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA