≫ 

Protest ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu zbog pokušaja ubistva homoseksualca u Podgorici

Prema saopštenju nevladine organizacije LGBT Forum progres, član te organizacije i štićenik Skloništa za LGBT osobe je napadnut ispred porodične kuće u Podgorici

  • 0
Protest, Beograd Foto: Tanjug/Rade Prelić
Protest, Beograd Foto: Tanjug/Rade Prelić

Lezbijska i solidarna gej mreža organizovala je u centru Beograda protestno okupljanje ispred ambasade Crne Gore zbog, kako navode, pokušaja ubistva homoseksualnog muškarca u Podgorici.

U Knez Mihailovoj ulici okupilo se nekoliko aktivista te mreže, koji su razvili transparent na kojem piše "Stop nasilju - Balkan bez homofobije".

Prema saopštenju nevladine organizacije LGBT Forum progres, član te organizacije i štićenik Skloništa za LGBT osobe je napadnut ispred porodične kuće u Podgorici kada je krenuo da poseti svoju majku.

Nepoznata lica su mladiću iscrtala krst u predelu grudi, a prilikom napada nanesene su mu i druge povrede oštrim predmetom u predelu genitalija.

LGBT Forum Progres ukazuje na to da je to samo jedan u seriji mnogobrojnih homofobnih zločina iz mržnje u regionu, i u tom smislu navode da se pre dva meseca slična stvar desila i u Zagrebu kada je molotovljevim koktelom u parku napadnut homoseksualni muškarac.

- To je pokazatelj koliko je borba za oslobođenje gejeva i lezbejki urgentna i koliko nam u suprotnom preti nasilje i istrebljenje - poručuju iz te nevladine organizacije.

Video: Urnebes sa Natašom na dodeli priznanja za gej ikonu: Znaš kako ja lako kažem da?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA