Fotografije iz Beograda koje su privukle veliku pažnju: Stjuardese iz Albanije u redu za vakcinaciju

Među prijavljenima za vikend vakcinaciju, koja se pored dva mesta u Beogradu, odvija i u Nišu

  • 69
Stjuardese, Tirana, Albanja,  Privredna komora Srbije , vakcinacija Stjuardese iz Albanije Foto: Facebook/Goran.Vesic.zvanicna.stranica

Albanski avio-prevoznik "Albavings" u subotu je organizovao dva čarter leta iz Tirane za Beograd, kojim su došli građani ove zemlje u nameri da prime vakcinu protiv korona virusa. Tu priliku je iskoristilo i kabinsko osoblje ove kompanije.

Gošće iz Albanije je dočekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je iskoristio priliku i da napravi koju fotografiju sa njima.

Za besplatno cepivo, koje je Srbija obezbedila za strance, velika je pomama. U subotu su na Beogradskom sajmu mogli da se vide redovi onih koji čekaju da prime svoju dozu.

Uslovi su jednaki kao za građanje Srbije i pored lične karte i pasoša, stranim državljanima nije potrebna dodatna dokumentacija.

Među prijavljenima za vikend vakcinaciju, koja se pored dva mesta u Beogradu, odvija i u Nišu, pored običnih građana, javio se i veliki broj i privrednika, a najviše ih dolazi iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije.

Podsetimo, vakcinacija privrednika se odvija pod okriljem Privredne komore Srbije, a predsednik PKS Marko Čadež je najavljujući dolazak tih ljudi i njihovu vakcinaciju rekao – “Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu pošast”.

Čadež je rekao da se za vakcinaciju prijavilo 7.500 privrednika iz regiona zapadnog Balkana i da ćemo kad se ona obavi biti za “7.500 puta jači”.

Više od 2.000 Makedonaca ušlo u Srbiju

Granični prelaz Tabanovce između Srbije i Severne Makedonije od ponoći do 10 sati u subotu prešlo je 2.139 građana od kojih je većina kolima otišla u Niš i Beograd na vakcinaciju, javljaju makedonski mediji.

Kako prenosi portal plusinfo.mk, neki građani koji su putovali ka Srbiji potvrdili su da su krenuli na vakcinaciju, a jedan od njih rekao je da se prijavio preko Privredne komore Severne Makedonije koja je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovala vakcinaciju.

Video: Građani iz susednih zemalja masovno došli na vakcinaciju u Beograd: Redovi ispred Belexpo centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Наши

    28. mart 2021 | 09:36

    Војници са Кошара живе у највећој беди и од народа а господа поклања јавно. То ИМ ЈЕ ХВАЛА ШТО СУ ГИНУЛИ. НО КОМЕНТ

  • P

    28. mart 2021 | 09:44

    A vidim I da Amiru I Asimi iz BiH ne smeta da se vakcinisu kod genocidnih Srba...

  • Kole

    28. mart 2021 | 09:20

    Klintone udri opet nismo se opametili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA