≫ 

Komora javnih izvršitelja povodom slučaja Lalović: Organizacija "brani" dužnika, a troškovi mu rastu

Komora javnih izvršitelja ukazuje da je u ovom slučaju javni izvršitelj u svemu postupio u skladu sa Zakonom i rešenjem suda

  • 10
Gojko Lalović

Gojko Lalović Printskrin: Youtube/NOVA S

Povodom iseljenja penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića 15.04. 20201. godine i sprovođenja izvršenja, Komora javnih izvršitelja objasnila je da je u konkretnom izvršnom postupku, javni izvršitelj postupajući po predlogu izvršnog poverioca, sprovodio pravnosnažnu i izvršnu sudsku odluku, kojom je utvrđena obaveza izvršnog dužnika pukovnika Lalovića da preda nepokretnost izvršnom poveriocu.

- Pravnosnažna i izvršna sudska odluka je obavezujuća za sve na koje se odnosi, kako za poverioca kojem daje pravo da pokrene prinudno izvršenje radi ostvarenja svog prava utvrđenog sudskom odlukom, tako i

za izvršnog dužnika čija obaveza je njom utvrđena, a koji u dobrovoljnom roku nije postupio po pravnosnažnoj presudi - navedeno je u saopštenju.

Javni izvršitelj u okviru poverenih javnih ovlašćenja, ima obavezu da kao službeno lice, postupajući u skladu sa Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, preduzme izvršne radnje u cilju ostvarenja prava poverioca utvrđenog presudom, naspram kojeg stoji obaveza izvršnog dužnika, koju on nije dobrovoljno ispunio, kako je objašnjeno iz Komore.

- Okolnosti u kojima se sprovodilo konkretno izvršenje 15.4.2021. godine, a koje je prethodno više puta odlagano, rezultat su delovanja organizacije koja, nastojeći da obezbedi sebi medijsku promociju, pokušava da spreči ili odloži iseljenja.

Postupanje organizacije, koja se, ometanjem službenih lica u preduzimanju zakonskih radnji, navodno zalaže za "odbranu" prava izvršnog dužnika, za ishod ima uvećanje troškova izvršnog postupka, a koji na kraju padaju na teret izvršnog dužnika - kazano je iz Komore.

Komora javnih izvršitelja ukazuje da je u ovom slučaju javni izvršitelj u svemu postupio u skladu sa Zakonom i rešenjem suda, i da je za sva prava za koje stranke smatraju da im pripadaju, put za njihovo ostvarenje pokretanje postupka pred nadležnim državnim organima.

Video: Drama! Pukovnik Lalović stavio omču oko vrata: Ponovo došli da ga isele, on pretio samoubistvom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    19. april 2021 | 17:04

    Uz sva Vasa,, zakonska,, pravila Vi ste, se bas o ZAKON OGRESILI?! Da je pravne Drzave, to bi bilo predmet SUDA, a ne neke,, privatne, ujdurme?!Pukovnik Lalovic je neosnovano, oteran iz VS,i nije imao od cega da mu se odbija pomenuti dug?!? Tuzbom sud je vratio pukovnika Lalovica na posao?! Ali ni do dan danas sudska pravosnazna odluka nije IZVRSENA?! Gde su tu bili Ti vajni nazovimo izvrsitelji da sprovedu odluku i vrate pukovnika na posao?! A, mesecima muce celu porodicu i,, teririsu,, psihicki i fizicki,, To bila pravda, a ne sada sve po Zakonu, kom, kada, gde?! Ne sudite u ime naroda-partije, vec u ime Zakona!? Ovde u ovom slucaju, a i mnogim drugima jedino je u PRAVU TELEGRAF!!!!

  • @Kiki

    19. april 2021 | 15:52

    Svi kada se rodimo budemo ljudi. I dok neko do smrti ostane čovek i umre kao čovek. Neko radi nečeg drugog više ne bude čovek. Taj se obično vadi na titulu, zvanje. U stvari taj više nije čovek i tad usledi božja ili ljudska kazna. VIDEĆETE BOG BAVI ALI NE ZABORAVI.

  • Dusan

    19. april 2021 | 17:46

    Dali ste se nekada zapitali,koja je cena koju cete kad tad platiti,zbog ovolikih grehova koje radite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA