≫ 

Od sutra vanredna inspekcija fabrika oko Čukaričkog rukavca

- Od ujutru ćemo napraviti vanredni inspekcijski nadzor svih industrijskih postrojenja koja se tamo nalaze, i obećavam, budemo li našli nekog, ne samo da će biti zatvoren, nego ćemo podneti krivične prijave - rekao je Goran Vesić

  • 4
Goran Vesić, Čukarički rukavac Foto: Beoinfo

Neprijatan miris ponovo se oseća iz Čukaričkog rukavca, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže danas da će biti utvrđeno ko je zagađivač, jer će od sutra početi vanredni inspekcijski nadzor svih industrijskih postrojenja u okolini.

- Od ujutru ćemo napraviti vanredni inspekcijski nadzor svih industrijskih postrojenja koja se tamo nalaze, i obećavam, budemo li našli nekog, ko god da je to uradio, ne samo da će biti zatvoren, nego ćemo podneti krivične prijave. To kako se ispuštaju opasne materije u reku, ne samo da nije po zakonu i vreme je da neko zbog toga završi u zatvoru - rekao je Vesić za TV Pink.

On je podsetio da su "Srbijavode" već očistile Čukarički rukavac, ali da je problem u tome što je, nažlost, Čukarička reka, koja se uliva u rukavac, puna fekalija.

Nakon što se neprijatan miris ponovo pojavio, Gradski zavod za javno zdravlje je izvršio uzorkovanje i utvrdio da neprijatni miris potiče od fekalija, ali i od industrijskog zagađenja, kao i da se to hemijsko zagađenje povećava ispod izliva jednog kišnog kolektora.

- Ko je zagađivač utvrdićemo narednih dana. Juče smo imali sastanak, bio sam i u ontaktu sa ministarkom Irenom Vujović, i od sutra kreće vanredni inspekcijski nadzor - rekao je Vesić.

On je naveo da se u blizini nalazi nekoliko fabrika, a da je Kovnica novca jedina koja ima sve prečistače u skladu sa evropskim standardima, dok ostale to nemaju, prenosi Tanjug.

U međuvremenu je, dodao je Vesić, Direkcija za građevinsko zemljište završila kišni kolektor u Paštrovićevoj ulici, koji će prikupljati kišnu kanalizaciju i usmeravati je prema kanalizacionoj crpnoj stanici kod Gospodarske mehane, da ne ide više u rukavac.

Dodao je i da je primećeno da se ispust opasnih materija dešava upravo subotom i nedeljom.

- Imate čitav niz industrijksih postrojenja na Savi koja tačno vikendom ispuštaju opasne materije, kada misle da nema kontrole. To se vidi po uzorkovanju vode. Obići ćemo sva postrojenja i na Savi. Neko mora da odgovara za zagađenje - istakao je Vesić.

Video: Danas je Dan D za zaostalu avio-bombu iz Drugog svetskog rata na Banovom brdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    25. april 2021 | 12:03

    Super sto ste im najavili kontrolu!!! Da malo prigase masine,a od prekosutra sve po starom! Gospodo,vi ate im to omogucili!!!! Svako iz gradske vlade ima koristi od prestupnika bilo koje vrste!!!

  • Kiza

    25. april 2021 | 23:15

    To to najavite im da znaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA