≫ 

Ovog leta neće biti mučnog čekanja na semaforu kod Ade: Pasarela skoro gotova, ima i podno grejanje

Pešacima će biti lakše da dođu do "beogradksog mora"

  • 3
Pasarela Ada Ciganlija Printskrin: Youtube/Beobuild

Izgradnja pasarele u Radničkoj ulici kod Ade privodi se kraju, a njeno otvaranje očekuje se za nekih mesec dana, piše portal Beobild.

Iako je rok za izvođenje ovih radova značajno produžen, konstrukcija je završena, ugrađeni su liftovi u sva jezgra i ostaje samo da se premažu pešačke staze.

U pripremi je i test opterećenja koji će prethoditi nanošenju izolacije a u okviru koga će biti izvršena sva ispitivanja na konstrukciji pre otvaranja za upotrebu.

Pasarela će premostiti jedan od najopterećenijih pešačkih prelaza, na ukrštanju Paštrovićeve i Radničke ulice kod Ade Ciganlije, a denivelacija bi trebala da značajno unapredi bezbednost pešaka i protok saobraćaja. Pešačko biciklistička konstrukcija ima dva kraka ukupne dužine skoro 104 metara.

Krak koji premošćava Paštrovićevu ulicu dugačak je 48.3 metara, dok konstrukcija iznad Radničke ima ukupnu dužinu od 55.5 metara. Pasarela ima tri pristupa, sa po jednim liftom za javnu upotrebu u okviru svakog komunikacijskog jezgra. Pešačke staze na konstrukciji imaće i podno grejanje, čime će biti unapređena bezbednost i korišćenje pasarele tokom zime.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radosav

    15. maj 2021 | 07:25

    Selim se i ja za BGD nek u unutrasnjosti zivi ko god hoce

  • Zeljko Gajic

    15. maj 2021 | 09:53

    projektanta treba poslati u specijanu ustanovu Stepeniste ( na strani Ade ) polazi iz mrtvog ugla , barem 50m dalje od normalnog, praktično sa suprotne strane. Takođe završava u špicu između kraka puta za BBrdo i Ade. Od stabla ( koje će na kraju iseći ) stvaraće se čep. Takođe stepenište kod Ada Mola je okenuto ka Paštovićevoj umesto da se prirodno završava na platou ispred Ada Mola. Baš da vidim koliko ljudi moze po letnjoj žegi da se popne i siđe .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA