≫ 

Sramotan snimak mučenja kroz smeće: Kako su dva labuda i sedam labudića plivali po beogradskom ušću

Kreću se površinom reke - kroz otpad

  • 12

Dva labuda sa podmlatkom provlače se kroz smeće. Još sivi, paperjasti mladunci "plivaju" za odraslim jedinkama. Oko njih flaše, plastika, stiropor, granje, daske, trava... Odrasli labudovi sa mukom nogama potiskuju đubre, sporo se krećući po površini.

To je slika koja je danas zatekla korisnike društvenih mreža. Snimak sa ušća, dan nakon jake kiše koja je pogodila glavni grad, ražalostila je gledaoce.

Đubre koje se slilo u Savu napravilo je muke, kako se čini, jednoj porodici labudova, inače voljenim stanovnicima prestonice.

- Svi koji žele da uzmu učešće u čišćenju priobalja oko ušća, kao i same obale mogu da se prijave u DM-u na Instagramu @dnevnadozabeograda - poručuju sa stranice koja je objavila snimak, uz isticanje da se tako postaje primer mladima.

Takođe apeluju da se ponesu kese, lopate, džakovi i rukavice.

Kada budemo bolji nećemo sresti plastičnu kesu u šumi, flašu u reci i ljude bez osmeha... - stoji na stranici.

Video: Ekološka katastrofa: Jezero Ćelije se puni smećem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile rent-a bubreg

    18. maj 2021 | 21:03

    Ja kada god vidim nekoga da baci i papirić ja ga obavezno zamolim da baci to u smeće, ako odbije onda ga žestoko isprozivam, a spreman sam i da se fizički obračunam ako treba.Mislim da je to jedini način, da se svako uključi u edukaciju stoke, jer čekajući da komunalci nakog kazne, plivaćemo u smeću.Mora i da se osnuje forenzika za smeće i da se za svaku hrpu smeća proba da se nađe krivac i da se žestoko kazni.

  • Sasa91

    18. maj 2021 | 20:55

    Sramota, tuzno...

  • Boban

    18. maj 2021 | 20:40

    Pa nije ovo nista novo niti za cudjenje pa cela Srbija je zatrpana smecom, pogledajte samo oko sebe i videcete da je svugde pored puta, po ulicama smece, po njivama smece, u vodi smece....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA