Svi mlađi osnovci u Beogradu dobijaju tablete za učenje: Imaće i besplatan internet

Vesić je precizirao da će Grad Beograd 1. septembra kupiti 67.592 tableta i da će svaki imati karticu uz besplatni vaj-faj

  • 12
učenje od kuće, savremena gimnazija Foto: LINKgroup

Svi đaci od prvog do četvrtog razreda na teritoriji grada Beograda dobiće 1. septembra tablete iz kojih će moći da uče u novoj školskoj godini, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Pink.

On je precizirao da će Grad Beograd 1. septembra kupiti 67.592 tableta i da će svaki imati karticu uz besplatni vaj-faj. Tako će svako dete imati besplatni internet kod kuće bez obzira na to da li njegovi roditelji u stanu imaju internet ili ne.

- Tableti će biti podeljeni putem škola, roditelji će ih zaduživati, a mi ćemo sredinom juna raspisati konkurs za kupovinu digitalnih udžbenika. Svako dete će dobiti digitalnu verziju udžbenika. Kupujemo takođe 6.949 laptopova za nastavnike koji rade sa tom decom i svaki od njih će dobiti laptop kako bi mogao da održava nastavu koristeći digitalne udžbenike – istakao je Vesić.

Dodao je da roditelji već uveliko kupuju udžbenike i pozvao direktore da obaveste roditelje đaka da će deca dobiti besplatne digitalne udžbenike.

- Oni to moraju da urade, a naravno stvar je roditelja da li želi da njihovo dete pored toga ima i obične udžbenike. Direktori su dužni da obaveste roditelje đaka šta Grad Beograd kupuje za njihovu decu. Možda će neko zbog toga da odluči da ne kupi udžbenike već da njegovo dete uči iz digitalnih – rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DeckoSaSela

    25. maj 2021 | 15:08

    Jel to samo Beograd postoji? Sta je sa drugom decom u Srbiji? SRAMOTA!!!

  • Ponižavanje

    25. maj 2021 | 16:22

    Imate pare za laptopove i besplatan internet, a nemate za čišćenje smeća iz reka. Sramota. Pitam se dokle će ponižate ostalu deca i ostale škole u Srbiji.

  • Ogi

    25. maj 2021 | 16:48

    Ovo se zove bezobrazluk, sta je sa decom u Srbiji koja ne mogu da prate nastavu jer nemaju ni telefon...Gde su druga deca ko brine o njima sta imaju i kako ce na nastavu..Ovo je deskriminacija dece , stvarno ako nema za sve onda ne treba deliti nista ...Iritirate narod ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA