≫ 

Šta mesto rođenja govori o (ne)vaspitanju: 2. incident sa busom opet potegao pitanje (beo)građanstva

Krajem maja desio se prvi incident, juče drugi

  • 79
Tuča u autobusu drama u Zemunu Facebook Printscreen/ M. R., TikTok: Printscreen/ nikolaanidjaabracallaaz0

Nakon tuče devojka na liniji 23 u Beogradu, kada se otimanje oko telefona završilo čupanjem za kosu, uvredama i vriskom, usledili su brojni podeljeni komentari čitalaca koji su (ne)vaspitanje povezali sa mestom rođenja.

Tada smo u više od 300 komentara na dva teksta čitali o tome kako se Beograđanke ne bi potukle u vozilu gradskog prevoza, te ocene da su im bar roditelji "migrirali" u glavni grad. Onda je bilo uzvratnih komentara o tome da ni iza "punokrvnih" Beograđana nema dovoljno generacija koje bi potkrepile tvrdnje o plemenitom poreklu.

Neki su stav potvrđivali akcentom, navodeći da "(Iz)Briši broj mog dečka" nije izgovoreno u "beogradskom" maniru. Ređale su se i ocene da su putnice u klinču došle iz "selendre", te da moraju biti npr. Lozničanke. Dakle iz Loznice koja broji više od 80.000 stanovnika.

Video: Tuča u autobusu na liniji 23: Devojke se čupale i udarale zbog momka, skočili i vozač i putnici

U tekstu u kome smo postavili pitanje o tome na osnovu čega je izvučen zaključak da su sukobljene devojke iz tzv. unutrašnjosti, rasprava se nastavila.

- Pa, istina je to što piše u komentarima. Na poslu imam dve koje su došle sa juga Srbije, totalno drugi mentalitet, da ne kažem, nevaspitane su. Smisao za humor uvredljiv, i onda se pitaju zasto niko iz Beograda neće da se druži sa njima, pa mrze Beograđane. Sestro slatka, pa ti si došla ovde, ti treba da se prilagodiš, a ne da mi namećes svoj turski mentalitet i seljakluk - stoji u jednom od komentara.

Nedugo potom, u Zemunu desio se novi incident kada je pred autobus stala žena, udarala šakom o šoferšajbnu i psovala uznemireno. Saobraćaj je bio blokiran, a policija ju je zbog rastrojstva sprovela u bolnicu.

Na komentar o tom tekstu, rasprava se, čini se, nastavila.

- Verovatno ni ova nije rođena Beograđanka - napisao je čitalac.

@nikolaanidjaabracallaaz0♬ original sound - Nikolaa Nidjaa Braca

Podsećamo, prvi sukob izbio je  28. maja u Kirovljevoj na Čukarici. Dve vrlo mlade devojke potukle su se u autobusu. Najpre je reagovao vozač M. R. koji je zaustavio autobus, tražio im da izađu, a onda se isprečio između njih dve dok je tuča trajala. Jedna je izbačena iz vozila, a drugoj, uplakanoj, deo putnika pritekao je u pomoć.

Komentar, drama u Zemunu Printscreen Telegraf

Video: Putnik prišao vozaču busa i razbio mu flašu o glavu: Mirno je zaustavio vozilo i pozvao policijiu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zverko

    2. jun 2021 | 18:03

    pola vas u Beogradu je doslo sa sela a nazivate sebe Beogradjanima a iz dup... vam viri praziluk

  • 🧠

    2. jun 2021 | 18:15

    Ako nemaš kulture, nije ni bitno odakle si. Kao da je taj Beograd neko sveto mesto…

  • Ljiljana

    2. jun 2021 | 20:22

    Nije vazno odakle si,Vazno je sta si poneo iz porodice,Iz skole iz drustva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA