≫ 

JKP "Gradska čistoća" namerava da tuži Milu Popović

- Gospođa Popović izgleda nije dobro informisana kada se drznula da prozove stručnost ekipa JKP "Gradska čistoća - navodi se u saopštenju

  • 4
Mila Popović Printskrin: Youtube/Stranka slobode i pravde

JKP "Gradska čistoća" podneće krivičnu prijavu protiv Mile Popović, predsednice GrO Beograd Stranke slobode i pravde, zbog, kako kažu, otvorenog poziva na linč zaposlenih u ovom javnom preduzeću.

- Iako gospođa Popović ne poseduje znanje o akcijama na polju deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije, nažalost je odlučila da svoje neznanje iskoristi za politizaciju teme što je u najmanju ruku sramno. Širenjem neistina i dezinformacija samo se izaziva strah kod sugrađana, a gospođa Popović time otvoreno podstiče nasilje prema zaposlenima u JKP "Gradska čistoća", zbog čega ćemo predsednicu GrO Beograd Stranke slobode i pravde smatrati odgovornom za svaki sledeći napad na ekipe koje sprovode akcije suzbijanja komaraca - kaže Marko Popadić direktor JKP "Gradska

čistoća".

Kako dalje navode u saopštenju, "gospođa Popović izgleda nije dobro informisana kada se drznula da prozove stručnost ekipa JKP "Gradska čistoća" u želji da uzdigne kuću iz koje je stručni kadar zapravo i došao".

- Januara 2020. godine od Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, koji se do tada bavio ovim poslom, a zatim sa gradskog prešao na republički nivo, JKP "Gradska čistoća" preuzelo je preparate, vozila i opremu, a u "Čistoću" je prešao i stručni kadar zajedno sa operativom, što demantuje navode gospođe Popović da ljudi koji se bave ovim poslom nisu strični. U JKP "Gradska čistoća" prešli su veterinari, biolozi, inženjeri zaštite bilja, molekularni biolozi, viši sanitarni tehničari i sanitarni teničari, a među više od 50 zaposlenih u Sektoru ekologije i unapređenja životne sredine su doktori i masteri bioloških nauka i epidemiologije.

- Nažalost, gospođa Popović iznosi i neistine po pitanju sastava rastvarača koji se koristi za preparat za suzbijanje komaraca. Ona pokušava da obmane građane tvrdeći da JKP "Gradska čistoća" koristi dizel kao rastvarač, dok kaže da je ustanova koja se ranije bavila ovim poslom koristila "belo ulje" te da su efekti suzbijanja po njenom, verovatno stručnom mišljenju, bili bolji. Gospođa Popović izgleda ima samo informacije o suzbijanju komaraca u prethodne dve godine, kada se zaista koristilo belo mineralno ulje kao rastvarač preparata, ali očigledno ne zna da se pre 2019. godine koristio evro dizel, koji je tada bio dozvoljen.

- Obaveštavamo javnost da JKP "Gradska čistoća" od kada je preuzelo poslove iz oblasti DDD, stručni kadar i opremu od Zavoda za biocide i medicinsku tehnologiju, nikada nije koristilo evro dizel u svrhu rastvarača preparata za suzbijanje komaraca - navodi se u saopšenju i dodaje:

- Tokom 2020. godine za mere suzbijanja ovih insekata korišćeno je belo mineralno ulje, tada preuzeto od Zavoda za biocide i medicinsku tehnologiju, dok se ove godine originalni švajcarski preparat, koji se koristi za suzbijanje komaraca, rastvara sa uljnim rastvaračem na bazi sirovog ulja jestivih uljarica, što ga čini u potpunosti biorazgradivim i bezopasnim po životnu sredinu, ljude i životinje.

Video: Eko kviz: Ekološka svest stiče se od malih nogu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    3. jul 2021 | 16:38

    U zatvor gospodju.

  • Vitez Koja

    3. jul 2021 | 21:14

    Pa ima snimak kada su neki pajseri mislili da ih prskaju koronom, pa žena iz tog preduzeća na televiziji objašnjava sastav tog otrova i kaže da je u sastavu i biodizel.Ako to nije tačno, onda su nestručni kadrovi, koji ne znaju šta je sastav, a daju izjave za tv.Naravno da treba da se svi zapitamo zašto je ta firma za biocide prešla u čistoću i da li je sve urađeno u skladu sa zakonom i procedurom.Poznavajući svoju zemlju, teško.To je JAVNO preduzeće svih nas, a ne neko privatno i naravno da treba da se zna.Lično me boli uvo za politiku, ali ovo bi trebalo da bude logika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA