Otvorena manifestacija "Dečji kutak": Različiti sadržaji za decu na otvorenom svakog vikenda

Vesić je podsetio da se u okviru Belef-a organizuju svakodnevno različiti događaji

  • 0
Goran Vesić Foto: Beoinfo

Pod sloganom "Beograd živi", večeras je svečano otvorena manifestacija "Dečiji kutak", koja će se tokom leta održavati na nekoliko lokacija u opštini Stari grad.

Otvaranju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je rekao da je ovo samo jedan od događaja namenjenih najmlađima ovog vikenda u prestonici.

- Kao što vidimo Beograd živi. Ovo je samo jedna od nekoliko manifestacija koje se ovog vikenda održavaju u Beogradu, a za nas je najvažnija jer je namenjena deci - ukazao je Vesić i dodao:

- Dešavanja za decu u vidu koncerata i radionica biće organizovana svakog vikenda u Ulici cara Lazara, Parku vojvode Vuka, na Kosančićevom vencu i platou ispred paviljona Cvjeta Zuzorić.

Vesić je podsetio da se u okviru Belef-a organizuju svakodnevno različiti događaji.

- Sutra će na stadionu Tašmajdan biti priređen koncert "Karmen", dok od 15. jula kreću pozorišne predstave i koncerti na otvorenom. Zaista se trudimo da Beograd živi ovog leta, jer su Beograđanke i Beograđani to zaslužili, posle 16 meseci karantina - istakao je Vesić i izrazio nadu da će nova dešavanja u prestonici postati tradicionalna.

Predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović istakao je da je važnost imati sve više događaja poput "Dečijeg kutka". Ukazao je da su centralni javni prostori na Starom gradu rekonstruisani u proteklih nekoliko godina.

- Želimo te preuređene prostore da aktiviramo i pokažemo njihov pun potencijal. Svakog vikenda do kraja avgusta imaćemo besplatne koncerte, radionice i filmske projekcije za decu. Želimo da što veći broj naših sugrađana uživa u svom gradu tokom leta - istakao je Marjanović i pozvao roditelje da dovedu decu i zajedno uživaju u manifestacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA