≫ 

Lokalizovan veliki požar na Dorćolu, koji se gasio i sa vode: Strahovalo se od opasnih materija

Plamen je zahvatio prostor veći od 700 kvadratnih metara na tri etaže

  • 13

Mnogo plastike, gume, tekstila i ostale robe gori u velikom požaru koji je rano jutros zahvatio carinski magacin u Luci Beograd

- Još nemamo preciznu informaciju šta je unutra, da li postoji opasnih materija još ne znamo, ali uspešno dejstvujemo u ovom trenutku i nadamo se brzoj lokalizaciji - izjavio je jutros za Pink komandant Vatrogasne brigade Miloš Majstorović.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar oko 9 časova. U ovoj vatrenoj stihiji nema povređenih osoba, a dogašivanje je u toku.

- Na gašenju požara angažovano je 46 vatrogasaca sa 13 vozila, a Dunavom je stigao i vatrogasni brod kako bi se pokušalo gašenje vatrene stihije sa druge strane magacina - rečeno je za Telegraf.rs.

Plamen je zahvatio prostor veći od 700 kvadratnih metara na tri etaže.

- Među vatrogascima nema povređenih. Za radnike Luke Beograd još nemamo informaciju, nadam se da ih nema - rekao je Majstorović.

On je rekao da je zbog raznovrsnosti robe koja se nalazila u magacinu, bilo otežano gašenje, pošto su isijavanje i požarno opterećenje bili veliki.

Zbog težine požara, smenjuju se ekipe vatrogasaca.

Uzrok požara biće utvrđen nakon istrage, odnosno, kako je dodao komandant Vatrogasne brigade, to bi trebalo da bude u narednih desetak dana.

Video: Crni dim progutao Dorćol, gori skladište u Luci Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA