≫ 

Pokrenuta peticija "Pravda za Stefana": Građani traže hapšenje vozača, pitaju se zašto je na slobodi

"Pravda za Stefana, preispitivanje suda, tužilastva, svih državnih organa. Povodom ubistva malog Stefana (9) i puštanja ubice na slobodu!"

  • 41
Karaburma protest

Foto: Telegraf.rs, peticije.online

Protesti građana u beogradskom naselju Karaburma, na mestu gde je nastradao S.B. (9) kada je na njega na pešačkom prelazu automobilom naleteo L.G. (38), nastavljeni su danas. Okupljeni zahtevaju hapšenje vozača koji je usmrtio dečaka, a koji je pušten da se brani sa slobode, zbog čega su i na pokrenuli onlajn peticiju.

U peticiji pod nazivom "Pravda za Stefana", grupa građana zahteva odgvornost i hitno hapšenje vozača.

"Pravda za Stefana, preispitivanje suda, tužilastva, svih državnih organa. Povodom ubistva malog Stefana (9) i puštanja ubice na slobodu!", navodi se u opisu.

Kako se vidi, ovu onlajn peticiju potpisalo je za sada više od 550 ljudi. 

Ogorčeni građani skupljaju se i na društvenim mrežama, te se na istoimenoj Fejsbuk grupi ljudi pozivaju na protest, davanje izjava za medije, ali i izjavljuje saučešće porodici nastradalog dečaka.

"Stefan je te kišne večeri krenuo majci u zagrljaj, ali... nije stigao do nje. Iz očevih ruku otrgao ga je bahati vozač, višestruki prestupnik", napisala je jedna od članica grupe.

Podsećamo, građani okupljeni na uglu ulica Marijane Gregoran i Patrisa Lumumbe, poručuju da nigde neće otići dok je se uhapsi vozač koji ga je pokosio i dok se ne osudi. Ističu da tu počinje reč "Dosta" da bi se zaštitili svi građani.

Prošle noći se okupilo na desetine građana, na mestu gde se desila nesreća. Okupljeni su pravili živi zid držeći se za ruke, i tako blokirali saobraćaj u ovom delu grada. Na protestu su bile i majke sa bebama u kolicima, ali i članovi porodice nastradalog dečaka koji nisu mogli da sakriju suze.

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je u sredu da odredi pritvor za L.G. (38). Sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je tada portparolka suda Bojana Stanković. Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda. U tužilaštvu kažu da će se sigurno žaliti.

Tužilaštvo je ranije u sredu tražilo da se L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da će uticati na svedoke, jer se branio ćutanjem.

Redakcija "Telegrafa" kontaktirala je Prvi osnovni sud u Beogradu, kao i MUP, povodom slučaja, ali do objave ovog teksta nismo dobili odgovore.

Oglasio se ministar Vulin

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je kazao da kao otac dva dečaka oseća isti bes i ogorčenost kao i građani koji su sinoć protestovali.

- Veliko razočarenje. Kao otac, kao građanin ove zemlje, ja bih bio sa građanima na tom istom protestu. Policijska uprava za grad Beograd je razrešila slučaj veoma brzo, par sati kasnije smo našli tog ubicu koji je počinio ovu strašnu tragediju iako je pokušao da se sakrije, ali naravno, pronašli smo ga.

- Pravosuđe je nezavisno, može da odlučuje kako god hoće, ali apsolutno razumem i apsolutno podržavam protest građana i ja bih protestovao. Ne možeš da pustiš nekog ko je zgazio devetogodišnjeg dečaka i pobegao i još pokušao da se sakrije. Još uvek postoji pravni lek da se i to reši, nadam se da će pravosuđe promeniti svoju odluku i da će ovaj čovek dobiti zasluženu kaznu. Neće ta kazna vratiti život, ali ćemo se bar malo bolje osećati - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin izrazivši saučešće porodici preminulog dečaka.

Video: Ovde je ubijen Stefan! Građani sa Karaburme poručuju: Niste nam dali drugi izbor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    23. jul 2021 | 10:38

    Odmah uhapsiti ubicu i zajedno sa njim uhapsiti onog ko da je pustio na slobodi

  • Zoran

    23. jul 2021 | 10:34

    Tužilaštvo nezavisno!!! Ha,ha,ha....

  • 🙄

    23. jul 2021 | 10:24

    Verovatno zato što je sin/brat/teča/tetka nekog tamo opasnog lika. To je očigledno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA