≫ 

Mali Stefan, kog je pokosio bahati vozač na Karaburmi, sutra će biti ispraćen na večni počinak

Stefan će počivati na Novom groblju

  • 25
Stefan Balić, Karaburma

Foto: Facebook/Ofk Gol

Stefan B. (9), dečak kojeg je pokosio bahati vozač L. G. (38) u nedelju na Karaburmi u Beogradu, i to na pešačkom koji je prelazio sa ocem i bratom, biće ispraćen na večni počinak sutra. Dečak koji je tek trebalo da živi, a kojem je to uskratio vozač kojeg je sudija pustila da se brani sa slobode počivaće na Novom groblju u Beogradu.

Vreme napuštanja kapele je predviđeno u 14. 30 časova.

Dečak je podlegao povredama juče u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Dečaci S. B. (9) i L. B. (5) su pešački prelazili sa ocem Mihailom (43). Vozač auta, koji ih je pokosio, L. G. (38) pobegao je sa lica mesta. Sutradan je uhapšen, ali je uprkos tome što je tužilaštvo tražilo da mu se odredi pritvor, pušten da se brani sa slobode

Kako je ispričao Slobodan, deda dece, oni su sa ocem nedelju proveli kod njega.

- Bili su kod mene i počela je kiša, kažem mu da sačeka da stane, da ne pokisnu, ali oni su odlučili da krenu kući - priča Slobodan.

Prema njegovim rečima, oni su krenuli ka ulici Marijane Gregoran, u kojoj žive, da sačekaju prevoz.

- Obojicu ih je držao za ruku, prelazili su na pešačkom, onda se iza autobusa pojavi taj automobil, "citroen" mislim da su rekli. On je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja verujem da ih nije ni video. Tu ih je pokosio, svu trojicu, direktno je nalateo na njih - sa suzama u očima priča Slobodan.

Pita se kako je vozač videvši da je udario nekoga nastavio da vozi.

- Kako da ne stane, da pomogne, to su deca... Kako nije stao, da pomogne, to su deca? Kako je mogao da nastavi samo da vozi kao da se ništa nije desilo? Meni to nije jasno... Kako bi ceo život neko živeo sa tim... Ceo radni vek sam bio vozač Hitne pomoći, znam i šta znači kad žuriš, ali ovo ne mogu da razumem - istakao je sagovornik.

Od siline udarca dečak S. je odleteo deset metara.

- Prvo je naleteo na starijeg unuka, odbacio ga je deset metara. Mlađeg je bacio ispod automobila koji je bio parkiran tu. Rekli su mi da su dizali auto kako bi mogli da ga izvuku - objašnjava deda povređenih dečaka.

Stariji dečak je odmah izgubio svest, a Mihailo, inače lekar Hitne pomoći, tada je imao najtežu intervenciju u životu.

Mali Stefan, inače, je bio i član Omladinskog fudbalskog kluba "Gol", koji se na veoma emotivan načina oprostio od njega.

Zbog toga što je bahati vozač na slobodi, građani Karaburme, kojima se polako pridružuju i iz drugih delova grada, okupili su se sinoć na mestu gde se desila nesreća, blokirali su saobraćaj i mirno protestvovali.

Nastavili su to i jutros, a poručuju da se neće skloniti sve dok se ne uhapsi i ne osudi Stefanov ubica.

Video: Ovde je ubijen Stefan! Građani sa Karaburme poručuju: Niste nam dali drugi izbor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    23. jul 2021 | 14:52

    Da je prvi put bio osudjen kako treba nebi mali Stefan danas bio mrtav,nase sudstvo je nula,zato oni i dalje divljaju!

  • Miran da Babić

    23. jul 2021 | 14:35

    Ohhh dječače kako mi je žao. I mi u Osijeku tugujem. Nema veće i iskrenije tuge od tuge za djetetom. Iskrena sućut roditeljima i cijeloj obitelji.

  • Dunja

    23. jul 2021 | 14:52

    Pocivaj u miru andjele

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA