• 3

Vesić: Ne bežim od problema kao drugi, stanari urušene zgrade dobiće stanove iste kvadrature

- Grad će izgraditi zgradu u Vidovdanskoj i tužiće investitora. To je odgovorno ponašanje. Ja hoću da stanem iza svakog građanina. A mi ćemo da naplatimo od investitora - rekao je zamenik gradonačelnika

  • 3
Gradilište

Foto: Mateja Beljan

Stanari zgrade u Vidovdanskoj na Vračaru, dobiće stanove iste kvadrature u novoj zgradi koju će izgraditi Grad, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je njegov posao bio da reši taj problem, jer on, dodaje, ne beži od problema građana, čak i kada Grad nije nadležan za neki problem.

- Ja sam se sastao sa tim ljudima, jer ja za razliku od drugih ne bežim od problema, već pokušavam da ih rešim -  rekao je Vesić za TV Pink.

On je dodao da tužilaštvo vodi krivični postupak, nakon čega će biti podneta optužnica protiv odgovornih, jer je, kaže, očigledno nečjim propustom došlo do tragične greške da je srušena susedna zgrada.

Preneo je da je stanarima na sastanku predočio da mogu oni da tuže investitora i sačekaju dve, tri godine, jer bi sigurno dobili na sudu, ali bi to duže trajalo, ili da Grad sagradi zgradu, u kojoj bi dobili stanove iste kvadrature, a da Grad tuži investitora.

- Grad će izgraditi zgradu i tužiće investitora. To je odgovorno ponašanje. Ja hoću da stanem iza svakog građanina. A, mi ćemo da naplatimo od investitora - rekao je Vesić.

Stanari Vidovdanske neće biti beskućnici, poručio je Vesić i istakao da se neće ponoviti slučaj iz 2008. godine sa stanarima iz Dubljanske ulice.

- Kada je Ðilas bio na vlasti u Beogradu i kada su pustili ljude da sami naplaćuju od investitora i posle 13 godina se nisu naplatili i nemaju krov nad glavom. Goran Vesić nikada neće bežati od problema u gradu, čak ni kada Grad nije nadležan, kao u slučaju Vidovdanske, jer je dozvola bila opštinska - rekao je Vesić.

Kada je reč o glasanju građana za izgled budućeg metroa, Vesić je rekao da od juče vodi predlog broj 3. Građanima su ponuđena četiri predloga za izgled vagona, redom - 1 - svetlost, 2 - snaga, 3 - sloboda i 4 - sigurnost. Do juče je vodio predlog broj 4, a od juče idejno rešenje pod brojem 3.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • terza1.

    Da, da. Do tada će se doći do zaključka da investitor nema ništa i opet sve o trošku poreskih obveznika.

  • Dzoni

    Verovatno je i investitor njihov pa ce da prebiju sve to u nekoj kafani!

  • Miljakovac

    Opet neka mutljavina, nije grad bas toliko velikodusan. Nego verovatno znaju da su i sta su mutili sa gradjevinskim dozvolama, pa im se ne isplati da neko rovari i preispituje. Grade stanove, da ne bi popadali svi do jednog ko kruske.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima