• 2

Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastavlja danas akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda

  • 2
Komarac, komarci

Foto: Unsplash/Vistor Grabarczyk

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 20.30 do 24.00 časa i obuhvatiće lokacije SC „Surčin“, Soko salaš, Bežanijsko groblje, Zelengorska, Bojčinska šuma, Progar nasip do crkve, Boljevci nasip kod Nautičkog sela, nasip Jakovo Ostružnički most, nasip Progar od crkve do Jakova, Radio Far, Surčin, naselje Ključ, Ledine, Jakovo, Boljevci, Bečmen, Petrovčić, Umka 1, Umka 2, Ostružnica 1 i Ostružnica 2.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima