• 30

Novi sistem u prevozu: Autobus ne kreće dok sva vrata nisu zatvorena, kamere, ekrani, tasteri...

- Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima - istakao je gradonačelnik Beograda

  • 30
BEOGRAD AUTOBUSI PREVOZ PUTNICI U AUTOBUSU SA MASKAMA I RUKAVICAMA

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić smatra da je bezbednost putnika u saobraćaju prioritetna tema, zbog toga je potrebno opremiti gradske autobuse novim sistemima koji podrazumevaju osvetljenje iznad vrata, tastere za vozače i ostalo.

Uvodimo nove sisteme bezbednosti u autobuse koji će značajno povećati sigurnost putnika, istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić za TV Prvu.

– Jutros sam u nekoliko autobusa javnog gradskog prevoza proverio funkcionisanje ovog novog sistema bezbednosti. Suština ovog sistema bezbednosti je ta da autobus neće moći da krene dok sva vrata nisu zatvorena – istakao je Radojičić.

On je precizirao da će iznad svih vrata biti postavljene kamere, a situaciju će kontrolisati vozač preko posebnog ekrana i imaće jasniji pregled vrata vozila.

Tako će lakše moći da vidi da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa. Svako vozilo će posedovati poseban taster za vozača koji svetli dok su vrata otvorena, a gasi se po zatvaranju. Pored toga, uvodimo i novo osvetljenje iznad vrata kako bi i putnici jasnije videli da li su vrata zatvorena ili otvorena. Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima. To će biti dodatni faktori sigurnosti, naročito za decu, jer želimo da pre početka školske godine smanjimo svaku vrstu rizika i povećamo bezbednost svih putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja – kazao je gradonačelnik Radojičić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    Pa to se podrazumeva,ja ne znam o cemu vi pisete

  • Đorđe

    A unutra smrdi kao crknuta mačka, ljudi se ne peru, autobusi se ne peru!

  • Djela

    Sramota bacaju pare na gluposti umesto da poprave klime u autobusima.Sad sam ušao u 73 kao da sam ušao u peć,napolju da se smrzneš u odnosu na autobus.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima