≫ 

Beograđanka se žalila na Instagramu da joj nisu dali da vodi bebu u Upravu za trezor, stigao odgovor

Nisu joj dozvolili da uđe u Upravu za trezor s bebom, nadležni kažu da su im izašli u susret

  • 63

Žena iz Beograda doživela je neprijatno iskustvo u Upravi za trezor u Beogradu kada je probala da u zgradu uđe sa bebom. Kako je navela u snimku koji je postavljen na društvene mreže, rečeno joj je da je ulaz bebama zabranjen. Iz Uprave za trezor poručuju da takva zabrana ne postoji, te da žale zbog nesporazuma i izraženog nezadovoljstva.

U snimku objavljenom na Instagram profilu Nate Rajić, navedeno je da razlog navodne zabrane ulaska bebama nije saznala, te da joj je ponuđeno da devetomesečno dete pričuva portir. Potom joj je, navodi, službenica izašla u susret, doslovno izašavši do ulaznih vrata gde je zahtev podnesen.

- Mnogo žena mi je pisalo. Osim ovakve zabrane svakodnevno trpe uvrede jer svoju decu vode sa sobom u banku, poštu, prodavnicu... Na ulazu u Upravu za trezor ne stoji znak da je zabranjen ulaz za bebe i mlađe od 18 godina. Na kontakt telefone se ne javljaju, na mejlove ne odgovaraju, prinude me da dođem i još uslove da organizujem dadilju za bebu.

O pristupu portira koji je fizički stao ispred kolica kao da unosim bombu, ne želim ni da komentarišem. Nadam se da se ovakve stvari neće dešavati nekim drugim majkama koje nemaju kome svoje bebe da ostave na čuvanje - izjavila je za Telegraf.rs.

Majka: Ovo je velika diskriminacija

 

Prethodno, iskustvo je opisala u objavljenom snimku koji je za 24 sata pogledan više od 30.000 puta.

- Da li ste znali da u je u Beogradu u Upravi za trezor u Pop Lukinoj 7-9 bebama zabranjen ulaz? Naime, danas sam htela da završim tamo nešto i povela sam bebu sa sobom jer nemam kome da je ostavim da je pričuva, kada mi je portir rekao da je bebama zabranjen ulaz i da ne smem da uđem u zgradu sa bebom već da je ostavim tu kod njega. Bebu od devet meseci, portiru na čuvanje?

Kada sam pitala zašto bebe ne smeju da uđu u zgradu nije imao odgovor da mi da. Samo je rekao nikako beba. Ja ne znam da li je moja beba terorista ili je prenosilac neke zarazne bolesti koja će nam doći glave više od kovida, ali beba ne sme da uđe u zgradu Uprave za trezor, državnu instituciju.

Treba na vratima da nalepite onu zabranu. Kuca, pa precrtano, maca, pa prectano i jednu bebu, pa precrtajte, pošto su bebe zabranjene tamo i ne smeju da uđu, onda to naglasite da svi mogu lepo da vide - da ste zabranili ulaz bebama.

Nisam mogla da uđem u zgradu, ali na moje insistiranje izašla je službenica, pa sam ja na ulaznim vratima podnosila neki zahtev jer imam sa sobom bebu. Jedna beba ne sme da uđe u državnu ustanovu zato što je beba, bez da su mi objasnili kada sam pitala, bili su striktni, niko mi nije dao odgovor niti razlog. Apelujem da se ovakve stvari ne dešavaju jer je ovo skandalozno i sramotno, jedna velika diskriminacija - rečeno je u video snimku.

Uprava za trezor: Nema diskriminacije

 

Tim povodom obratili smo se i Upravi za trezor odakle su istakli da ne postoji zabrana ulaska za decu u centrali Uprave, te da žale zbog navedene situacije. Takođe su objasnili da je takvo postupanje radnika uobičajeno, te da su postupili u najboljoj nameri.

- Povodom slučaja koji se juče odigrao u centrali Uprave za trezor u Pop Lukinoj ulici u Beogradu, nakon čega je stranka izrazila nezadovoljstvo na društvenim mrežama gde je tvrdila da joj ulaz nije bio dozvoljen jer je došla sa bebom, nedvosmisleno naglašavamo da ne postoji zabrana ulaska za decu u centrali Uprave za trezor, kao i u bilo kojoj našoj ekspozituri i filijali.

Napominjemo da je pomenuta stranka uspešno podnela zahtev zbog kojeg je i posetila zgradu Uprave za trezor, a da je njen revolt izazvan pogrešnim tumačenjem prakse koju, u najboljoj nameri, primenjuju naši zaposleni.

Naime, dodatnom proverom je utvrđeno da su radnici Uprave za trezor, kao i uvek, postupali upravo u skladu sa ustaljenom praksom, koja podrazumeva da se strankama sa malom decom i osobama sa invaliditetom posvećuje dodatna pažnja, olakšava im se i ubrzava procedura predaje zahteva. To podrazumeva i da zaposleni iz pisarnice izlaze do prijavnice gde prihvataju zahteve stranaka, što je i ovoga puta učinjeno, upravo kako bi strankama procedura bila olakšana i komfornija, a što potvrđuju i snimci sa nadzornih kamera.

Dakle, s obzirom na to da je stranka došla sa bebom i sa kolicima, u pratnji još jedne osobe, zaposleni iz uprave su joj dodatno izašli u susret kako ne bi morala sa kolicima da prelazi stepenice do pisarnice, gde se podnose zahtevi. Dodatno, zaposlena iz pisarnice je stranci izašla u susret i dala joj broj telefona, kako ubuduće ne bi morala sa detetom da dolazi u centralu Uprave za trezor, već kako bi mogla telefonskim putem da prati tok predmeta.

Podnošenje podnesaka u Centrali Uprave omogućeno je svim stranakama u pisarnici svakim radnim danom od 07.30 do 15.30 časova.

Izražavamo žaljenje zbog nesporazuma, kao i nezadovoljstva nastalog usled pogrešnog tumačenja načina rada naših zaposlenih i naglašavamo da Uprava za trezor ostaje posvećena profesionalnom pristupu u radu sa strankama, te da u našim prostorijama ne postoji diskriminacija bilo koje vrste, posebno ne prema osobama u pratnji dece - stoji u njihovom odgovoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    30. jul 2021 | 23:00

    Ne lazi , bebu si povela za slucaj da je guzva pa da te puste preko reda. To se masovno dogadja po prodavnicama ,bankama ....

  • Verica

    30. jul 2021 | 23:17

    Ako je ovo tačno što su iz Uprave izjavili onda je grešku napravio portir jer ženi nije objasnio način rada ustanove. Edukujte svoje portire, objasnite ljudima kako da se ponašaju i šta da kažu.

  • Vesna

    30. jul 2021 | 23:35

    Kao radnik poste,pouzdano tvrdim da majke sa malom decom pozivamo da pridju salteru i ne cekaju u red .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA