Nebojša (12) dao oglas da pomogne mami koja čuva bebu: Mogu da vam šetam pse, kosim, zalivam, perem

Imam seku od pet godina, ona ide u vrtić, i brata koji je beba i mama mora da ga čuva. Ima još članova u domaćinstvu i mama ima mnogo posla, navodi ovaj dečak

  • 14
Nebojša Dakić, Batajnica Ovako Nebojša (12) provodi raspust, Foto: Privatna arhiva

Pozdrav za sve dobre ljude! Zovem se Nebojša, imam 12 godina i dosetio sam se na koji način mogu da pomognem i sebi, a i drugima.

Ovako počinje oglas jednog malog dečaka, zalepljen na banderama u naselju Busije. Nakon dirljivog uvoda u oglasu, sledi spisak ozbiljnih poslova koje mali Nebojša Dakić nudi da uradi - od šetanja pasa do pranja kola, slaganja drva, košenja trave kosilicom, zalivanja bašte.  I to za simboličnih - 300 dinara.

Kada smo pozvali Nebojšu, javio se presladak dečji glas, ali već posle prve rečenice, pomislili smo da pričamo sa odraslim čovekom. Mali Nebojša nam je ozbiljno i zrelo, bez imalo patetike i prenemaganja, objasnio kako je i zašto rešio da postavi ovaj oglas.

- Ja sam prvo dete. Imam seku od pet godina, ona ide u vrtić, i brata od dve godine koga mama mora da čuva. Ima još članova u domaćinstvu i mama ima mnogo posla, mora da pomogne, da sprema ručak... A tata radi fasadu i slabo dobija pare. Setio sam se da sam već veliki i da mogu i ja da pomognem - priča Nebojša za Telegraf.rs.

Naravno, prvo je kao i svako poslušno dete, pitao roditelje za dozvolu.

- Tata je bio oduševljen. Rekao mi je: "Sine, danas mnogo dece gleda u telefone, a ti si odlučio da radiš. Svaka ti čast", a mama nije mogla da veruje i isto se oduševila - priča vredni dečak.

Jedino mu nije pravo što je oglas, kaže, postavio još pre dva meseca i dugo mu se niko nije javljao.

Nebojša Dakić, Batajnica Nebojša sa batom i sekom, Foto: Privatna arhiva

- Jedna žena mi se javila da šetam njenog psa. Šetam ga svaki dan, osim vikendom - dodaje mališan.

Mama Sandra kaže za naš portal da je ponosna na svog sina koji je odličan đak i jedno mnogo dobro i pažljivo dete.

- Dobar je, pažljiv, obraća pažnju na detalje koje deca u njegovim godinama i ne primete. Divan je prema bratu i sestri, osećajan i vredan - ponosno nabraja mama Sandra.

Pa ko želi da se uveri u to, a živi u blizini, neka pozove Nebojšu što pre. Mali dečak radiće dok traje raspust, a posle će ipak morati da se posveti školi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA