≫ 

Svi oduševljeni dečakom koji traži posao: Žele da me časte, a ja hoću pošteno da zaradim 300 dinara

Jedan čovek juče je svratio kolima da mu pokloni novac, a Nebojša mu je oprao auto i uzeo za tu uslugu onoliko koliko je i naveo u oglasu - 300 dinara

  • 28
Nebojša Dakić, Batajnica Nebojša oduševio sugrađane, Foto: Privatna arhiva

Mali Nebojša (12) iz Busija koji je dao oglas da za 300 dinara obavlja poslove poput košenja trave, unošenja drva, pranja kola i zalivanja bašte, juče je nakon pisanja "Telegrafa" obasut pozivima oduševljenih ljudi. Pored toga što mu, kaže, čestitaju i hvale ga, sugrađani insistiraju na tome da ga časte.

- Ljudi žele da mi pomognu i da me časte, ali ja to neću. Takve ponude odbijam jer hoću da radim i pošteno zaradim novac - ozbiljno navodi ovaj vredni dečak.

Tako je jedan čovek juče svratio kolima da mu pokloni novac, a Nebojša mu je oprao auto i uzeo za tu uslugu onoliko koliko je i naveo u oglasu - 300 dinara.

Podsetimo, Nebojša je pre dva meseca na bandere zalepio oglas u kom navodi da se dosetio na koji način može da pomogne i sebi, a i drugima. Nakon dirljivog uvoda u oglasu, sledi spisak ozbiljnih poslova koje dečak nudi da uradi - od šetanja pasa do pranja kola, slaganja drva, košenja trave kosilicom, zalivanja bašte. I to za simboličnih - 300 dinara.

Nebojša Dakić, Batajnica Oglas vrednog dečaka, Foto: Privatna arhiva

Kada smo juče pozvali Nebojšu, javio se presladak dečji glas, ali već posle prve rečenice, pomislili smo da pričamo sa odraslim čovekom. Mali Nebojša nam je ozbiljno i zrelo, bez imalo patetike i prenemaganja, objasnio kako je i zašto rešio da postavi ovaj oglas.

- Ja sam prvo dete. Imam seku od pet godina, ona ide u vrtić, i brata od dve godine koga mama mora da čuva. Ima još članova u domaćinstvu i mama ima mnogo posla, mora da pomogne, da sprema ručak... A tata radi fasadu i slabo dobija pare. Setio sam se da sam već veliki i da mogu i ja da pomognem - ispričao je Nebojša za Telegraf.rs. Naravno, prvo je kao i svako poslušno dete, pitao roditelje za dozvolu.

- Tata je bio oduševljen. Rekao mi je: "Sine, danas mnogo dece gleda u telefone, a ti si odlučio da radiš. Svaka ti čast", a mama nije mogla da veruje i isto se oduševila - ispričao je vredni dečak, što nam je potvrdila i njegova mama Sandra.

- Dobar je, pažljiv, obraća pažnju na detalje koje deca u njegovim godinama i ne primete. Divan je prema bratu i sestri, osećajan i vredan - ponosno nabraja mama Sandra.

Video: Najmlađi majstor u Srbiji, dečak Danilo, sam je napravio plavu kućicu, a planira još veće objekte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vredno dete

    12. avgust 2021 | 16:34

    Bravo Nebojsa,mnogi treba da se ugledaju na tebe. Ti mali radis a ovi odrasli,zdravi,jaki okacili se drzavi na vrat I primaju socijalnu pomoc. Sram ih bilo a tebi sve najbolje

  • AS

    12. avgust 2021 | 16:32

    Bravo, bravo, veliki si covek dete!

  • uros

    12. avgust 2021 | 16:23

    Bravo Nebojsa, svaka cast! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA