≫ 

Zatvorena divlja deponija u Malom Mokrom Lugu: Neće biti moguć prolazak kamiona koji voze veći teret

Ulica Rada Kondića, u kojoj se divlja deponija nalazila, ruinirana je jer su tuda danima prolazili kamioni nosivosti više od deset tona

  • 3
Divlja deponija, Beograd, Mali Mokri Lug Foto: Facebook/Goran Vesić

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić izjavio je za Beoinfo da je divlja deponija u Ulici Rada Kondića u Malom Mokrom Lugu zatvorena, te da je na taj način rešen jedan od najvećih komunalnih problema u toj opštini.

– Reč je o divljoj deponiji u vlasništvu privatnog lica. Nijedan pojedinac ne može biti iznad zakona i sistema, zakon mora da se poštuje. Ovde je bila velika opasnost kako za ekologiju tako i za život i bezbednost ljudi. Verujem da će onima koji bi došli na takvu ideju ovo biti dobar primer da to ne čine – naglasio je Jeremić i dodao da su građani tog dela grada i peticijom ukazivali na problem.

Ulica Rada Kondića, u kojoj se divlja deponija nalazila, ruinirana je jer su tuda danima prolazili kamioni nosivosti više od deset tona, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

– U saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i Komunalnom milicijom preduzećemo korake u smislu postavljanja saobraćajne signalizacije, tako da u tom delu neće biti moguć prolazak kamiona koji imaju veću nosivost. Dakle, stanovnicima tog dela opštine koji imaju manje kamione biće dozvoljen prolazak, što se reguliše posebnim dozvolama. Svako ko bude nameravao tuda da prođe kamionima sa velikom nosivošću, naročito sa građevinskim otpadom, to neće biti dozvoljeno – zaključio je Jeremić i uputio izvinjenje građanima koji su imali neprijatnosti zbog divlje deponije.

Građevinska inspekcija je juče zatvorila gradilište nedaleko od ove lokacije, gde su izvođeni radovi uz postojeći objekat bez građevinske dozvole i potvrde o prijavi radova.

Video: Gašenje požara u Vinči: Termovizijskim kamerama traže gde još ima žarišta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    17. avgust 2021 | 13:24

    Није решење затворити дивљу депонију већ казнити све у државној служби који су му омогућили да ради несметано. Спас овог друштва није у решавању последица већ УЗРОКА !

  • Bravo

    17. avgust 2021 | 13:40

    vesic za precednika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA