Gak: U vrtićima i školama vakcinisano oko 50 odsto zaposlenih

Gak je naveo da vrtići i škole spremno dočekuju početak nove školske i radne godine i da će Grad postupiti u skladu sa merama koje propiše Krizni štab

  • 4
Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U beogradskim školama i vrtićima vakcinisano je oko 50 odsto zaposlenih, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je u emisiji "Beogradska hronika" na RTS-u rekao da nije zadovoljan tim nivoom vakcinacije, da bi ljudi koji rade sa decom trebalo da imaju veću svest o značaju vakcinacije i pozvao sve zaposlene u obrazovnim institucijama da se vakcinišu.

Gak je naveo da vrtići i škole spremno dočekuju početak nove školske i radne godine i da će Grad postupiti u skladu sa merama koje propiše Krizni štab, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Tendencija jeste da se nastava odvija normalno i da časovi traju 45 minuta, ali će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab, a mi smo spremni za sve oblike rada - istakao je on.

Dodao je da ne očekuje veće probleme imajući u vidu da je jedna cela školska godina u uslovima epidemije iza nas.

- Sa tim iskustvom ulazimo u novu školsku godinu, svesni da je za đake najvažnije da ne propuštaju nastavu, da su u klupama. Daćemo sve od sebe da to sprovodimo uz bezbednost svih kao prioritet - zaključio je Gak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA