Počela isplata subvencija za prvih 765 roditelja čija deca idu u prvi i drugi razred osnovnih škola

- Nastavićemo svaki dan da ispaćujemo subvencije za preko 18.000 roditelja koji su se do sada prijavili na javni poziv Fondacije za mlade talente - rekao je Vesić

  • 1
Učenje od kuće, online nastava, računar, kompjuter, dete uči, deca škola nastava Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/AP/Darko Vojinović

Grad Beograd danas je isplatio subvencije za prvih 765 roditelja čija deca pohađaju prvi i drugi razred osnovnih škola, a koji su se prijavili na konkurs za dobijanje bespovratnih subvencija u visini cene četiri udžbenika koje Grad dodeljuje besplatno.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su subvencije za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, predmeta svet oko nas i izabranog stranog jezika uplaćene roditeljima čija deca idu u prvi i drugi razred, a koji su se na konkurs prijavili 20. avgusta, prenosi Tanjug.

- Nastavićemo svaki dan da ispaćujemo subvencije za preko 18.000 roditelja koji su se do sada prijavili na javni poziv Fondacije za mlade talente - rekao je Vesić.

On je pozvao roditelje čija deca pohađaju prvi i drugi razred da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi ostvarili svoja prava i dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, a čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

- Da bi dobili ta sredstva potrebno je da roditelji uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu i kopiju platne kartice sa brojem žiro računa - rekao je Vesić i dodao da je njegova preporuka da se roditelji na konkurs prijave onlajn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dabome

    13. septembar 2021 | 11:17

    i to li je drzava? kad roditelji u ekonomskom tigru ne mogu deci da obezbede udzbenike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA