≫ 

Snimak jezive nesreće u Zemunu: Autobus se zabio u auto, pa u zid. Vozač (72) pobegao, štiti ga policija

Povređeno pet osoba, od čega troje dece

  • 29
Saobraćajna nesreća u Zemunu

Foto: Nikola Tomić

Danas oko 13.40 desila se saobraćajna nesreća u Zemunu kada je u Krajiškoj ulici gradski autobus na liniji 45 uleteo u dečiji park.

Tom prilikom je, kako saznajemo, povređeno pet osoba. Sve povrede su lakše prirode, osim deteta sa slomljenom rukom. U Hitnoj pomoći za Telegraf.rs potvrdili su da je troje dece prevezeno u Tiršovu, da jedno dete ima slomljenu ruku, devojka (20) je u Zemunskoj bolnici, a devojka (34) zbrinuta je na licu mesta.

Kako se na snimku nesreće sa nadzornih kamera vidi, autobus je najpre udario u jedno vozilo, a to vozilo se odbilo o drugo.

Kako se vidi na snimku, mališan je prelazio preko travnate površine parkića kada se unutar parka pojavio autobus. Njegova majka je bila nekoliko koraka iza njega, vodeći za ruku mlađe dete. Kada je shvatila da je autobus bez kontrole krenuo ka detetu, pustila je ruku mlađeg deteta i potrčala ka starijem detetu. pre nego što stiže do njega, vidi se autobus koji udara u dva parkirana auta. Majka potom s mlađim detetom u naručju gleda sa druge strane autobusa pogledom tražeći dete.

Kako su nam na licu mesta ispričali očevici, vozač (72) je zaista pobegao da ga na licu mesta ne bi linčovali. On je došao sav krvav i u šoku kod dispečera, navodno je dobio turažu i nije mogao da upravlja vozilom. Vozač je i dalje u otpravničkoj kućici, štite ga. Na ulazu u kućicu su dva policajca i jedna policajka koja im je naložila da zatvore vrata.

Oglasio se i Sekretarijat za javni prevoz

 

Sekretarijat za javni prevoz naložio je hitno izjašnjenje prevoznika kako je došlo do toga da autobus na liniji 45 udari u ogradu dečjeg igrališta u Krajiškoj ulici u Zemunu, kao i izveštaj o vanrednom tehničkom pregledu. Kako se precizira u saopštenju, reč je o vozilu koje obavlja javni linijski prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika „Ariva”, prevoznik „Unakop”. Vozilo je marke Liaz, iz Rusije.

Sekretarijat za javni prevoz je naložio vanredne tehničke preglede svih vozila prevoznika „Unakop” i to u što kraćem vremenskom roku, nakon čega je uz svu dokumentaciju potrebno da se izvesti o utvrđenom činjeničnom stanju.

Sva vozila u sistemu javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda imaju na svakih šest meseci redovan tehnički pregled, podseća se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Video: Gradski autobus proleteo kroz dečji park u Zemunu i zakucao se u dva parkirana automobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XX

    24. septembar 2021 | 17:02

    Covek ima 72 godine,pa on nema reflekse,on naprosto nije sposoban da upravlja autobusom.Za ovo treba da odgovara onaj ko mu je dao da vozi.

  • Bane

    24. septembar 2021 | 16:07

    Nije u ovoj situaciji kriv vozac,vec onaj ko je uvezao ove autobuse sa greskom,po ko zna koji put se desava ovakav problem sa autobusima i niko jos od nadleznih nije odgovarao,bitno je proviziju za kupovinu stavio u dzep,a sto ce neko zaista da pogine,to je kolateralna steta.

  • FF

    24. septembar 2021 | 17:28

    Toliko mladih bez posla a starac od 72 godine vozi autobus?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA