≫ 

Uhapšen vozač (72) koji je uleteo u park u Zemunu

U nesreći je povređeno pet osoba

  • 84
Saobraćajna nesreća u Zemunu Foto: Nikola Tomić

Vozač autobusa (72) sa linije 45 koji je nešto pre 14 sati uleteo u dečiji parkić u Krajiškoj ulici u Zemunu je uhapšen, navodi Tanjug. Tom prilikom je povređeno pet osoba, od kojih troje dece i dve devojke, a skoro sav mobilijar u parkiću je polomljen. 

Kako su nam na licu mesta ispričali očevici, vozač je zaista pobegao da ga na licu mesta ne bi linčovali. On je došao sav krvav i u šoku kod dispečera, navodno je dobio turažu i nije mogao da upravlja vozilom, čuli smo na licu mesta.

Vozač je pre hapšenja bio u otpravničkoj kućici, gde su ga policajci štitili. Na ulazu u kućicu su dva policajca i jedna policajka koja im je naložila da zatvore vrata.

Kako se na snimku nesreće sa nadzornih kamera vidi, autobus je najpre udario u jedno vozilo, a to vozilo se odbilo o drugo.

Kako se vidi na snimku, jedno detence je sekund, dva pre nego što se u kadru ukazao autobus, protrčalo baš tim putem.

U Hitnoj pomoći za Telegraf.rs potvrdili da je troje dece prevezeno u Tirsovu, da jedno dete ima slomljenu ruku, devojka (20) je u Zemunskoj bolnici, a devojka (34) zbrinuta je na licu mesta. Sve povrede su lakše prirode, osim pomenute devojčice koja ima slomljenu ruku.

Oglasio se i Sekretarijat za javni prevoz

Sekretarijat za javni prevoz naložio je hitno izjašnjenje prevoznika kako je došlo do toga da autobus na liniji 45 udari u ogradu dečjeg igrališta u Krajiškoj ulici u Zemunu, kao i izveštaj o vanrednom tehničkom pregledu. Kako se precizira u saopštenju, reč je o vozilu koje obavlja javni linijski prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika „Ariva”, prevoznik „Unakop”. Vozilo je marke Liaz, iz Rusije.

Sekretarijat za javni prevoz je naložio vanredne tehničke preglede svih vozila prevoznika „Unakop” i to u što kraćem vremenskom roku, nakon čega je uz svu dokumentaciju potrebno da se izvesti o utvrđenom činjeničnom stanju.

Sva vozila u sistemu javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda imaju na svakih šest meseci redovan tehnički pregled, podseća se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Video: Gradski autobus proleteo kroz dečji park u Zemunu i zakucao se u dva parkirana automobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    24. septembar 2021 | 15:48

    Decije igraliste pored puta ko je dao dozvolu za izgradnju

  • Snežana

    24. septembar 2021 | 16:06

    Nije prvi put da vozaci ne mogu da zaustave autobus. Pre ce biti da je autobus NEISPRAVAN. Covek verovatno nije imao izbora

  • Cacak

    24. septembar 2021 | 15:29

    Ko dozvoljava da covek od 72 godine vozi autobus???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA