≫ 

Bračni par preminuo istog dana u kovid bolnici u Batajnici: Žena je imala samo 37 godina

Preminuli su prošle nedelje

  • 24
korona virus, koronavirus, lekar, lekari, bolnica Foto: Tanjug/AP

Crvena zona kovid bolnice u Batajnici epicentar je užasa koji Srbija živi danas. Tamo gde se pacijenti bore za svaki uzdah, dr Tatjana Adžić, direktorka bolnice, otkrila je najtužniju priču.

- Jako malo pacijenata izađe sa intenzivne nege. U decembru, kada se kovid-bolnica otvorila, 70 odsto nije uspevalo da pobedi mašinu, respirator. Kada je naišao britanski soj virusa uspeh od odvajanja od respiratora je bio još manji, između 80 i 90 odsto je umiralo, a sada je smrtnost intubiranih više od 90 odsto - rekla je doktorka.

Najviše je boli priča o smrti mladog bračnog para.

- Prošle nedelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona je imala 37, on 45 - rekla je doktorka za Novu S.

- U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sledeći. Kroz nekoliko dana sledeći. Četvoro mladih, od 21, 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli - priseća se doktorka dok koračamo kroz hodnih ka sledećoj sobi…

Video: Situacija je alarmantna: Ranđelović kaže da procenat pozitivnih raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    11. oktobar 2021 | 12:09

    Izgleda da tko im se da u ruke, taj kuci vise ne dolazi

  • Vama

    11. oktobar 2021 | 12:29

    Ko dodje u ruke i u bolnicu, taj se ne vraća!!!!

  • Iggy

    11. oktobar 2021 | 12:57

    Cela bolnica ima mozda 2 rengen aparata koja rade...lift neradi vec danima...o tome molio bih lepo da pisete...a ministar prica kako je sve sredjeno i nista nefali...osoblje radi po 12 sati u skafanderima,nemaju osoblje...medicinski kadar im su babice,sa psihijatrije, iz domova zdravlja sestre, gde se ljudi susrecu prvi put sa takvom situacijom...na 40 zarazenih na intezivnoj 3 sestre koje se ubijaju od posla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA