≫ 

Strah stanara zgrade u Sarajevskoj zbog komšije: Izazvao tri požara, urinirao po zgradi

Dosad su se obraćali brojnim institucijama, u nadi da će se pakao kroz koji prolaze sa njim, što pre završiti

  • 4
Sarajevo, stan, požar

Foto: Privatna arhiva

Stanari Sarajevske ulice u centru Beograda, godinama nisu mogu mirno da spavaju, a poslednjih nedelja živeli su u strahu zbog komšije sa 3. sprata koji je pre 5 meseci, kako tvrde, izazvao požar. Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je u pitanju muškarac koji je preminuo juče u požaru u istoj ulici, na drugoj adresi.

Naime, taj stan spaljen je do temelja, a komšije su se bojale da je ponovo moglo da dođe do požara koji je mogao da ugrozi i njih i njihovu imovinu.

M. J., vlasnica stana koji se nalazi tik uz njegov, pričala je za Telegraf.rs da je čitava zgrada imala problem sa njim godinama, posebno u poslednjih 5, otkako mu je majka preminula.

- Ovo je priča koja je trajala jako dugo. Taj komšija je maja ove godine izazvao ogroman požar u svom stanu. Pre toga je već prouzrokovao dva požara, pošto je otkidao parket sa poda i to ložio u svom stanu jer nema unutra struju, pa ni grejanje. Zato smo svi mi, vlasnici stanova u zgradi, strahovali šta će sledeće da se desi, posebno jer ide zima. Svi smo bili u strahu - priča naša sagovornica.

Ipak, to nije bio jedini problem sa kojim se stanari zgrade u Sarajevskoj suočavaju.

- Već godinama vršio je nuždu na podu svog stana i to jednom nedeljno spirao preko terase na trotoar Sarajevske ulice. Kada mu se neko od nas, stanara, na bilo koji način zameri, on potom urinira po otiračima ispred stanova - kaže Milena.

Širi se neprijatan miris

 

Ona navodi da je njegov stan u velikom požaru pre nekoliko meseci potpuno izgoreo, kao i vrata koja mesecima ne mogu da se zatvore.

- Odatle onda dolazi izuzetno neprijatan miris i ja ne mogu da živim u svom stanu, niti mogu da ga izdajem. Stan ispod njega je natopljen, a čovek koji živi tu nema struju zbog tog požara. Taj nameštaj, tako spaljen i natopljen, nikad nije izbačen iz stana - objašnjava.

Milena kaže da su se kao zgrada obratili svim mogućim institucijama - Centru za socijalni rad, Komunalnoj inspekciji, miliciji.

Video: Ugašen požar u Sarajevskoj ulici, evakuisana jedna osoba

- Taj problem se nije rešavao. Policija je bila pre dva dana, a on nije bio tu. Ipak, zatekli su vodu koja šiklja na sve strane - zaključuje Milena.

Iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije kažu za Telegraf.rs da je posle izvršenog uvida u evidencije koje se vode u ovom Sekretarijatu, utvrđeno da u 2021. godini (zaključno sa danom 19.10.2021. godine), nisu evidentirani predmeti u vezi sa neprijatnim mirisima iz stana na 3. spratu stambene zgrade u Sarajevskoj ulici broj 50.

Video: Akcija spasavanja iz buktinje u Sarajevskoj ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA