≫ 

Samohrana majka 5 dece godinama teško živela: Sreća se osmehnula, Jelena dobila posao

Deca Jelene Dimić iz Surčina dobiće i stipendije kako bi imala normalno detinjstvo

  • 4

Samohrana majka petoro dece iz Surčina Jelena Dimić godinama se mučila i snalazila kako bi othranila svoje mališane, s obzirom na to da je dugo bila nezaposlena. Ipak, sreća se osmehnula, a šestočlana porodica Dimić ubuduće će živeti znatno bezbrižnije.

Naime, Jelena je uspela da dobije posao kao gerontodomaćica, a nju i njenu decu posetio je početkom ovog meseca zamenik gradonačelnika Goran Vesić u njihovom domu u surčinskom naselju Progar.

Danas je Vesić ugostio porodicu samohrane majke Jelene Dimić i tom prilikom izneo lepe vesti.

- Kada sam posetio Jelenin dom, ona nije tražila nikakvu pomoć, ali je želela da joj pomognemo da se zaposli kako bi mogla da izdržava svoju decu. Grad Beograd je pokrenuo uslugu gerontodomaćica u opštini Surčin i Jelena će od sledeće nedelje biti angažovana na tom poslu. N taj način ona će konačno moći da zarađuje novac kako bi odgajala svoju decu - rekao je Vesić.

Kako je naveo, pet naših kompanija, koje će to početi da sprovode u delo od sledećeg meseca, daće stipendije za svako od Jelenine dece.

- To će biti dodatna pomoć Jeleni da svojoj deci može da obezbedi normalno detinjstvo. Ipak, mi vidimo da je u pitanju srećna porodica i ovo će biti samo dodatna pomoć - rekao je Vesić.

Osnivanje Fondacije za decu i omladinu Beograda

On je istakao da je slučaj Jelene Dimić, kao i drugih porodica koje se nalaze u sličnoj situaciji u našem gradu, razlog zbog kojeg je pokrenuto osnivanje Fondacije za decu i omladinu Beograda.

- Zadatak ove fondacije je da pomogne porodicama koje ne prepoznaje naš sistem socijalne zaštite. To su porodice koje ne spadaju u socijalno ugrožene, ali im je pomoć potrebna. Uglavnom su to porodice gde imamo samohrane roditelje, najčešće majke. Njima želimo da pomognemo kako bi deca imala sve što im je potrebno, školski pribor, odeću, kvalitetnu ishranu... Tu smo i da pomognemo u prekvalifikaciji roditelja, kako bi lakše došli do posla. Time želimo da obezbedimo srećno detinjstvo svakom detetu Beograda - naveo je on.

Na narednoj sednici Skupštine grada, koja je na programu u ponedeljak, 25. oktobra, zvanično osnovati Fondaciju za decu i omladinu Beograda.

- Fondacija će pomagati porodicama poput Jelenine, obezbeđujući donacije od  kompanija, ali i pojedinačne od Beograđanki i Beograđana. Na taj način će roditelji ili staratelji dece dobijati sredstva kojima će moći da obezbede deci normalno odrastanje - dodao je Vesić.

Jelena se zahvalila na svoj pomoći koju je dobila i istakla da počinje da radi sledeće sedmice.

Video: Saša Damnjanović je samohrani otac petoro dece: Već punih 7 godina brine sam o četiri sina i ćerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    22. oktobar 2021 | 17:30

    Da je neke pameti pa da ne mora da radi a da joj ide staz kao majka!

  • DDF

    22. oktobar 2021 | 17:23

    Nazalost samo preko politike i stranackom karticom do posla

  • Febo

    22. oktobar 2021 | 17:51

    Stvarno su joj nasli super posao,trebali su svoju decu da zaposle

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA