≫ 

Raša je omiljeni školski policajac: "On je našoj deci drugar. Zimi ih zakopčava na izlazu"

Post o Raši brzo je obišao društvene mreže

  • 12
Radiša Savić

Foto: MUP

U OŠ "Kosta Đukić" u Mladenovcu kao školski policajac radi jedan Raša. Ali on, kako roditelji otkrivaju, nije običan policajac. Deci koja idu u ovu školu, Raša je više od toga - i drug, i čuvar, rame za plakanje, i neko s kim će za rođendan podeliti čokoladu.

Post o Raši koji je napisao jedan tata, brzo je obišao društvene mreže. Prenosimo ga u celosti:

"Čoveku ni ime ne znam, ali već dugo hoću nešto da napišem o njemu. Naime, Raša nije običan policajac. On je našoj deci drugar. On ih sve poznaje. On sa svima njima proćaska. Raša je zimus apsolutno svako dete koje je krenulo da izađe iz škole nezakopčano ili bez kape, očinski oblačio, zakopčavao. Apsolutno svako. Ja sedim u autu i čekam svoje dete, a na vratima mala kolona i Raša koji ih proverava da li su se lepo obukli, da ne nazebu.

Svakom se detetu svakog dana nasmejao na vratima, i svakom je, bar svakom od dece koju ja znam, rekao da se njemu obrate ako imaju bilo kakav problem. Naši klinci Rašu obožavaju. Gomila je ovakvih sitnih gestova koje on čini za decu.

I tako ja, stoti put, hoću nešto da napišem, i nikako da to uradim. Danas se vozim sa svojim klincem, (drugi je razred) i pitam ga šta ima još da mi priča o Raši što mi do sada nije pričao, a on mi kaže - "tata, Raši kad je bio rođendan, došao je kod nas u boravak, doneo čokoladu i zamolio učiteljicu da nam podeli svima po komad. Mi smo mu pevali pesmicu, i baš je bilo lepo".

Ja sam se, ne prvi put, oduševio Rašom i rešio da je krajnje vreme da napišem ovo što odavno hoću. Da nam ovakvi divni ljudi ne promaknu, da se njihove sjajne osobine ne uzmu zdravo za gotovo. Raša je car!"

Mnogi roditelji zahvalili su ovom tati što je napisao tekst o Raši:

"Bravo Bobo, hvala ti što si ovo napisao, jer svako od nas deli ovo mišljenje. Jedno veliko hvala Raši...", napisala je jedna mama. 

Jedna mlađa devojka napisala je i kako ju je Raša svojevremeno zaštitio od nasilja:

"Izuzetan čovek! Pre izvesnog vremena iz školskih dana, zakačile su se za mene neke školske “mafijašice” i redovno me uznemiravale, jer sam u prolazu trčeći niz hodnik jednu od njih gurnula kada sam žurila na čas, a onda su htele i da me tuku posle časova, njih 10 ili više zahvaljujući tom čoveku mi se više nisu približile, a ja se zbog sigurnosti u njega nisam plašila da dolazim u školu.. mnogo znači imati takvu osobu u školama, da li policajca, pedagoga ili nekog od nastavnika, taj autoritet i osećaj sigurnosti u neku osobu, deci koja se ne uklapaju lako (poput mene) mnogo znači".

I naravno da znači imati Rašu. I kao policajca i kao čoveka koji služi za primer celom društvu.

Video: Upao je u vir, ali ga je dovitljivi policajac van dužnosti spasao sigurne smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    28. oktobar 2021 | 15:23

    Apsolutno predivan i human čovek! Ovakve priče mi vrate nadu u ljude i ljudskost. Rašo želim ti dovan,zdrav i dug život jer si ti sreća za one najdivnije a to su deca.

  • Mladen so

    28. oktobar 2021 | 15:13

    Ziv bio

  • dr

    28. oktobar 2021 | 15:09

    Bravo za Rasu! Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA