≫ 

Ispovest radnika koji je preživeo eksploziju u Leštanima: "Zatrpala me zemlja. Tražio sam kolege"

Sa zamotanom glavom tumara hodnicima ove bolničke ustanove napominući da je dobro prošao i da mu je sada cilj da sazna bilo kakve informacije o svojim kolegama iz fabrike "Edepro" u Bubanj Potoku

  • 4

Bilo je strašno, eksplozija na sve strane. Šta da misliš u tom trenutku, gledaš glavu da spasis. Mene je zatrpala zemlja. Kad sam ustao odmah sam krenuo da trazim kolege, da vidim jesu dobro - ovako priča radnik  u Urgentnom centru.

Sa zamotanom glavom tumara hodnicima ove bolničke ustanove napominući da je dobro prošao i da mu je sada cilj da sazna bilo kakve informacije o svojim kolegama iz fabrike "Edepro" u Bubanj Potoku, prenosi Blic.

Kaže da je jedini ovde, međutim, kako su potvrdili Tanjugu, U Urgentnom centru u Beogradu nalazi se devet od 16 povređenih u eksploziji. Oni su oko 14 sati primljeni na dijagnostiku.

Video: Odavde je buknula eksplozija u Leštanima: Snimak središta fabrike i preostalog kratera

Kako je rečeno dve osobe su u teškom stanju, dok ostalih sedam se nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još određena.

Dvoje teže povređenih imaju opekotine, a neki su poslati na toksikologiju zbog udisanja štetnih gasova.

Živa nisam, telefon ne prestaje da zvoni

Sestra povređenog radnika kaže da su detonaciju čuli u svojoj kući i da su odmah znali šta je i gde moglo tako da pukne.

- Živa nisam, od 14 sati traje, telefon ne prestaje da zvoni... Čekam ovde, videla ga, pričala sa njim, nagnutao se dima i ne čuje, to je sve što znam. Njega je Hitna pomoć dovezla. O drugima nemam informaciju. Van sebe sam - kaže ona.

Video: Eksplozije u blizini Beograda, veliki i gust oblak dima se diže u nebo: Još se čekaju informacije

S druge strane, situacija kod fabrike je malo drugačija. Kako javlja "Blicova" reporterka sa lica mesta, policijske patrole, koje su stajale na 200 metara od fabrike u kojoj se dogodila eksplozija, pomerili su novinarske ekipe na veću udaljenost odnosno za još 300 metara od prilaza fabrici, kako kažu, iz bezbednosnih razloga.

Podsetimo, eksplozija u fabrici "Edepro" dogodila se danas oko 14 sati. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini strahuju od novih detonacija.

Video: Čuju se detonacije u blizini Beograda: Snažna eksplozija u fabrici raketa kod Leštana

Situacija trenutno stabilna

Komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović rekao je da je situacija trenitno stabilna u fabrici, ali da se ekipe i dalje nalaze u pripravnosti.

- U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane - rekao je Majstorović.

Kada se vatrogasci budu povukli sa lica mesta, onda nastupaju policajci koji će moći da izvrše uviđaj, nakon čega će se znati uzrok eksplozije.

Video: Poznat uzrok eksplozije u Leštanima: Komandant Majstorović izašao pred medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tig

    23. novembar 2021 | 19:24

    I da mi pravimo kod nas nuklearnu elektranu pa da ozracimo citav region. Neka hvala! Ne.

  • Ipon Ipon

    23. novembar 2021 | 21:50

    Slusam sad ovog bezbednjaka kako prebacuju odgovornost na ljudski faktor u fabrici a oni odgovorni jer daje drzavna inspekcija radila posao do ovoh nebi doslo.

  • Ipon Ipon

    23. novembar 2021 | 21:54

    Kad pukne autocisterna sa gorivom koja ima visr duplo goriva nego sve vase rakete ondace opet bit ljudski faktor.a puni terminali cisterni sa ostalim kamionima ili cekaju u koloni po nekoliko sati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA