≫ 

Gordan je oslepeo dok je imao težak oblik korone: Nada se da će se vid povratiti, kolege nude pomoć

Ne vidim ništa, ništa, a nemam ni čulo mirisa, priča Gordan Bojić

  • 17
Gordan, izgubio vid Foto: Privatna arhiva/Profimedia

Gordan Bojić (53) iz Beograda ostao je bez vida, najpre na levom, a onda na desnom oku, dok je, zaražen korona virusom, ležao u kovid bolnici u Batajnici.

Do toga je došlo jer je ga je, kako Gordan kaže za Telegraf.rs, zadesio maler.

- Na svoj 53. rođendan primljen sam u kovid bolnicu u Batajnici sa teškom, obostranom upalom pluća. Moja je greška što se ranije nisam javio lekaru. Najpre, kad se zarazite, osetite da nešto nije u redu. Prvo je krenula temperatura, ali nisam kašljao uopšte. Po nalazima krvi se mislilo da je bakterijska upala - započinje svoju, gotovo nestvarnu priču, Bojić.

Kako kaže, doktorka je ipak tražila da se uradi pregled pluća, a tada je ustanovljeno da ima obostranu upalu, posle čega je poslat u kovid bolnicu.

- Imao sam teži oblik korone, kad odete u Batajnicu... znate... nije baš sjajno. Doktori i sestre daju sve od sebe, ambijent po sebi nimalo privlačan, da čujete svašta, teško je to veoma... - kaže naš sagovornik.

U kovid bolnici je proveo čitavih 26 dana. Međutim, posle 10. dana boravka tamo, dobio je infekciju očiju.

- Bila je to obična infekcija najpre, ali, prvo sam na levom oku prestao da vidim do pola, na donjoj polovini je sve bilo crno, a onda i potpuno. Došli su lekari i pregledali me, neurolog je rekao da ne zna zašto ne vidim. Posle nedelju dana se isto desilo i na drugom oku. Lekar je opet došao i opet isto - prepričava Gordan.

Gordan Bojić Foto: Privatna arhiva

Magnetna rezonanca, skener glave

Dodaje da je radio magnetnu rezonancu i 5 puta skener glave, kao i da su mu na Klinici za očne bolesti u sklopu Kliničkog centra Srbije lekari na pregledu ustanovili da su njegove oči zdrave, te da je problem u određenom nervu.

- To je posledica korone, i sad ne vidim ništa, baš ništa. Velika je mogućnost da se vid vrati, čitao sam da se mnogim ljudima vratio. Pored toga, nemam uopšte čulo mirisa, a čulo ukusa mi je i dalje jako slabo. Inače sam dobro, ali jedino to... Dođu tako neki trenuci kad mi bude teško, ali verujem da će se sve to vratiti - optimističan je Bojić.

Ono što je posle preležanog teškog oblika kovida primetio, jeste da mu šećer naglo skače.

- Pre korone nisam imao nikakve bolesti, nikakve lekove nisam uzimao, ništa. A sada sam primetio da je dovoljno da pojedem jednu kiflu, pa da mi šećer ode u nebesa - priča naš sagovornik.

Pomoć kolega

Gordan Bojić zaposlen je u Gradskom saobraćajnom preduzeću, a njegove kolege okupile su se oko ideje da mu pomognu, i prikupe novčana sredstva za njegovo dalje lečenje.

- Radim u firmi 25 godina i to se kod nas podrazumeva. Uvek bismo jedni drugima pomagali u nevolji, znaš kolegu, ne znaš ga - nema veze. Izdvojiš od plate koliko možeš, 200 dinara, 1.000 - navodi on.

Kolege su dobile papir na kojem se izjašnjavaju koliko bi novca da se izdvoji od njihove plate za pomoć Gordanu, a on im je, naravno, neizmerno zahvalan.

Video: Ima 103 godine preležala je koronu i špansku groznicu: Doktori se krste, ne veruju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    8. decembar 2021 | 11:31

    Kako je neverovatno da korona napada sve od srca, pluća i mozga, do očnog živca... Samo hrabro! Želim vam od srca da sve bude kako treba!

  • BILJANA

    8. decembar 2021 | 11:24

    Sve čestitke i velika zahvalnost svim kolegama iz GSP .

  • Paša

    8. decembar 2021 | 13:05

    ŽIV ti nama bio,nadam se da će se vid vratiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA