Nautičar Branko brodom "Nikola Tesla" učestvovao u potrazi za Hrvatom: Sumnja na dva uzroka nestanka

On kaže da je za Novu godinu, svojom jahtom išao do Beograda na vodi i da nije primetio ništa neobično, te da je za nesrećni događaj čuo tek sutra

  • 10

Branko Kresojević, nautičar kaže da je uzrok nestanka Mateja Periša, bio taj što Splićanin nije vodio računa o toploti svog tela, kao i to da je problem poledica koja se ovih dana pojavila na reci Savi.

On kaže da je za Novu godinu, svojim brodom išao do Beograda na vodi i da nije primetio ništa neobično, te da je za nesrećni događaj čuo tek sutra.

- Mi smo ovim brodom u devet časova uveče išli do Beograda na vodi, i bilo smo tamo celo vreme, kasnije smo morali da se vratimo zbog zabrane plovidbe usled vatrometa. Posle toga smo u jedan sat posle ponoći isplovili i tada ništa nismo videli. Ovde je sve bilo čisto, tek smo sutra dan čuli šta se dogodilo - kaže Kresojević.

Nakon saznanja za nemili događaj, postao je jedan od učesnika potrage za nestalim mladićem na brodu "Nikola Tesla".

On kaže da uzrok njegovog nestanka nije samo reka Sava već i to što, kako sumnja, nestali nije vodio računa o toploti svog tela.

- U ovom trenutku, ovih dva, tri dana je reka Sava jaka. On je, koliko sam čuo od njegovog oca koji je dao intervjue u medijima, on je skiper, on vozi jahtu. Ali dosta naših brodara se udavilo padajući sa barži itd. Tako da su problem verovatno poledica i noć, uvek se tada nešto desi. Uzrok nesreće nije verovatno bila samo reka Sava, već i u kakvom je stanju on bio - izjavio je Branko Kresojević i dodao:

- Temperatura od osam stepeni je bila u Savi tu noć. Vazduh je bio oko devet, deset stepeni. Ali ako je on izašao iz diskoteke i tog toplog mesta bez jakne, verovatno je šok usledio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • деда М

    3. januar 2022 | 16:06

    Логично размишљсње господина са јахтом,ноћ је ноћ а младић само у мајици и још других ствари.Млади људи без искуства немоги све да предвиде где је опасно,највећи проблем што неко од његових другара није пошао са њим.

  • Snorke

    3. januar 2022 | 16:04

    Kad vidim koliko je đubreta oko 'splavova' zgrozim se. Ako je nesrećni mladić upao tu, nije mu bilo spasa ...

  • crni

    3. januar 2022 | 18:36

    Možda ga je privela neka naša na gajbu i sad se momku ne izlazi odatle, a sigurno ne obraća pažnju ni na vesti. Što bi naši rekli "ne skida se sa nje". Lično mu želim ovakav rasplet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA