Produženi boravak za učenike trećeg i četvrtog razreda

Ova pogodnost od danas se pimenjuje u 40 škola u Beogradu koje za to imaju mogućnosti

  • 0

Učenici trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola u Beogradu mogu od danas da provode vreme u produženom boravku dok roditelji ne dođu po njih. Uslovi za realizaciju ovog programa za sada postoje u 40 škola.

Prema odluci Ministarstva prosvete, produženi boravak u osnovnim školama do popodnevnih sati mogu da koriste samo učenici prvog i drugog razreda, pa je grad Beograd zajedno sa roditeljima pokrenuo inicijativu finansiranja i angažovanja nastavnika razredne nastave u produženom boravku i za učenike 3. i 4. razreda.

Zamenica gradskog sekretara za obrazovanje Dragica Moro je kazala da u Beogradu ima više od 150 osnovnih škola, a da je 40 škola izabrano na osnovu interesovanja roditelja i postojanja prostornih mogućnosti za organizovanje produženog boravka. Po uspostavljanju programa, očekuje se da će broj osnovnih škola koje organizuju dnevni boravak biti povećan.

U produženom boravku će biti angažovani i ljudi koje je ponudila Nacionalna služba za zapošljavanje, i koji do sada nisu imali posao. Oni će danas krenuti u 40 beogradskih osnovnih škola, a od grada će dobijati naknadu u visini od 15.000 dinara i troškove prevoza. Grad će uputiti i dopis savetima roditelja, školama i školskim odborima kako bi ih dodatno upoznao sa početkom realizacije inicijative.

telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA