MEŠTANI BABA: Živimo u divljoj deponiji smeća, koje nema ko da odnese!

- Nosimo smeće ili u Sopot ili u Ralju, što je van svake pameti! Ima onih koji sednu u autobus s punim kesama smeća i putuju do Beograda da bi ih bacili, ali i onih manje savesnih, koji bace smeće kroz prozor ili pored puta - kažu meštani

  • 2

Stanovnici u blizini vikend naselja Babe, koje se nalazi između Sopota i Ralje, žale se na to da u njihovoj okolini ne postoji nijedan jedini kontejner, zbog čega smeće moraju da nose i po nekoliko kilometara do najbližeg kontejnera!

Redakciji Telegrafa se u okviru akcije "Prijavi problem" javio Kosta Mihajlović, meštanin Baba, koji tvrdi da na putu dužine od četiri kilometara nema kontejnera, zbog čega se žalio opštini Sopot, Javnom komunalnom preduzeću, Sekretarijatu za ekologiju, ali bez uspeha.

- Nosimo smeće ili u Sopot ili u Ralju, što je van svake pameti! Ima onih koji sednu u autobus s punim kesama smeća i putuju do Beograda da bi ih bacili, ali i onih manje savesnih, koji bace smeće kroz prozor ili pored puta. Gde god da se okrenete, smeće - žali se naš sagovornik.

Mihajlović objašnjava da u vikend naselju ima više od 1.000 kuća i sve više divljih deponija. Ipak, nadležni ništa ne preduzimaju.

- Mi smo ovde građani drugog reda, sramota! Nekoliko kontejnera je sve što tražimo, da se vidi da ovde žive ljudi - poručuje Mihajlović.

Međutim, u opštini Sopot kažu da nije praksa da se u vikend naseljima postavljaju kontejneri. Ukoliko meštani žele da dobiju svoj kontejter, moraju da potpišu ugovor s Javnim komunalnim preduzećem Sopot i da prema kvadraturi objekta plaćaju određenu nakoknadu, kažu u ovoj opštini.

- Mi postavljamo kontejnere tamo gde opština odluči da je to potrebno, oni se ne plaćaju. Međutim, stanovnici vikend naselja Babe koji žele da jednom nedeljno neko za njih izbaci đubre moraju da plate cenu od pet dinara po kvadratnom metru. U suprotnom, moraće malo da prošetaju - kaže Nebojša Jovanović iz Direkcije za izgradnju.

(M. Lazić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihajlo

    9. oktobar 2012 | 22:53

    mislim da je cela stvar malo prenaduvana. ja sam vikendas u babama tj odlazim cesto kod dede koji iako je i dalje prijavljen u bg-u dosta vremena pogotovo dok je toplije vrme provodi tamo i kontejner se nalazi na 50-ak metara od nase vikendice. nekome je izgleda mrsko da proseta sto ili dvesta metara a to svakako nije razlog za potezanje novina i pravljenje divljih deponija.

  • zoro

    7. oktobar 2012 | 12:30

    glasali ste za Ziku Milosavljevica uzivajte sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA