≫ 

Inspektori obišli Dom za stare "Nada" i opet ga zatvorili: Bez licence brinuli o 11 korisnika, sad imaju rok

Razloge zbog kojih je dom prošle godine izgubio licencu nisu navedeni u odgovoru Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitnaja

  • 3
Najtraženija zanimanja Foto: Shutterstock

Nakon pisanja "Telegrafa" da je Dom za stare "Nada" u Borči primao nove korisnike i nastavio sa radom uprkos tome što je još 18. marta prošle godine izgubio licencu, inspektori socijalne zašite su ponovo doneli rešenje o zabrani rada ovog doma i podneće prekršajnu prijavu protiv direktora doma.

- Dana 14. 1. 2022. godine, inspektori socijalne zaštite su ponovo doneli rešenje o zabrani rada Domu za smeštaj odraslih i starijih "Nada" Beograd, u ul. Put za Crvenku II prilaz br. 13 i 15, naselje Borča. U objektu Doma zatečeno je 11 korisnika i dat je rok od 7 dana za njihovo izmeštanje - kazali su za "Telegraf".

- Pošto Dom nije postupio po rešenju o zabrani rada od 18. 3. 2021. godine, odnosno nastavio je i dalje da pruža uslugu domskog smeštaja iako nema licencu, odnosno dozvolu za rad, inspektori će podneti protiv pravnog lica i direktora prekršajnu prijavu.

Dom za stare Nada Printskrin: Dom za stare Nada

Podsetimo, do saznanja da ovaj dom nema licencu, a i dalje pruža usluge smeštaja za korisnike, "Telegraf" je došao tragom priče jedne porodice koja je sumnjala da njihov član nije bio adekvatno negovan u ovom domu.

- Naš deka bio je smešten u ovom domu. Počeli smo da sumnjamo da on ne dobija pravovremenu terapiju, da nema negu kakvu zaslužuje i za koju smo platili uslugu. Deka je posle boravka u domu izgledao užasno, dezorijentisano, nismo mogli da ga prepoznamo. Saznali smo da u domu ima više korisnika nego što je to dozvoljeno, da spavaju čak i u bračnim krevetima, da ih vezuju i zapostavljaju. Dobili smo i fotografije kako to sve izgleda unutra i, verujte, bilo nam je loše samo kada gledamo to - ispričali su nam.

Razloge zbog kojih je dom prošle godine izgubio licencu nisu navedeni u odgovoru Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitnaja.

Video: Ljubav stanuje u domu za stare: Nada i Nikola Vitković su pravi primer za to

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    14. januar 2022 | 17:10

    Pa ko je reagovao na uslove i bespomoćno stare ljude. Vlasnik tog doma uz krivičnu prijavu bi trebalo da bude u zatvoru.

  • Slobodan

    17. januar 2022 | 15:55

    Moja mama je bila u tom domu 2016 godine, i nazalost umrla je u njemu , nisam Tada bio zadovoljan radom u Domu Nada, jer su se prema svima neljudski odnosili.Ne znam sta da kazem vise ,ali moju mamu nisu adekvatno smatrali za ljudsko bice,i prebacivali su je iz sobe u sobu ,a bila je totalno nesposobna i prikovana za krevet,trazili su da im donesem sve lijekove koje je mama koristila,a nisu joj to davali nego su preskakali termine, na kraju je mama umrla poslije dva ipo mjeseca boravka u domu NADA.Da sam znao kome da se obratim tada obratio bi se za pomoc,uzeli su za moje prilike tada pozamasnu sumu novca za sam boravak u domu blizu 500 eura koju sam ja izdvajao iz mamine penzije jos je brat slao iz Kanade,oko 200 eura.Sramota za sve uposlene u domu Nada!!!

  • Nataša

    14. januar 2022 | 17:33

    Što ministarstvo ne kaže zašto ih je zatvorilo? Nego ćute da bi neko sačuvao svoju fotelju! Što se ne kaže otvoreno da je isto to ministarstvo krivo što je dom dobio zabranu? Bravo državo, užas. A što se tiče usluge, provereno znam da je sve laž koje su anonimno rečene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA