≫ 

"Vrati se nazad da mogu da prođem, debilčino jedna": Taksista urlao na devojku i unosio joj se u facu

"Ulica je dvosmerna, isto kako on zahteva od nje da se vrati nazad tako može i ona od njega..." jedan je od komentara

Automobil Foto: GoogleMaps/Instagram/dnevnadozabeograda

Čovek sa bradom i besnim pogledom prilazi šoferšajbni automobila kojim upravlja jedna devojka. Počinje da udara i viče.

Zanemela od šoka ona je uspela makar da snimi čoveka i njegove grube reči, uvrede, kao i taksi vozilo kojim je upravljao, a koje je stajalo ispred nje.

"Vrati se nazad da mogu da prođem debilčino jedna", sasuo joj je u lice i vratio se u svoj automobil.

Ulica je, inače, dvosmerna, ali od pravila saobraćaja u ovoj priči mnogo su važnija pravila ljudskosti... Jer takvo ophođenje prema mlađoj osobi, koja je pritom i žena u banalnoj situaciji kao što je susret dva vozila u uskoj ulici izraz potpune bezosećajnosti i bahatosti.

"Samo što nisam snimila lupanje po kolima ili udaranje pesnicama po staklu i kolima. Ovakav čovek je opasan za sve žene kada ovako reaguje na nekog ko moze dete da mu bude", napisala je devojka za volanom.

Mnogi su komentarisali, ipak, praviola saobraćaja, spominjali jednosmernu ulicu i prednost. Ali, to nije suština ove priče, a devojka je, zapravo, bila ta koja je imala prednost u ovoj stiuaciji.

"Šta ćemo sad, šta kažu sada ovi pametni što osuđuju devojku? I da je pogrešila, nije razlog da ovaj bizon ovoliko nasrće!", glasi jedan komentar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Beograd (@dnevnadozabeograda)

"Ulica je dvosmerna, isto kako on zahteva od nje da se vrati nazad tako može i ona od njega...", još jedan je od komentara.

Jedna devojka opisala je sličnu neprijatnost koju je sama doživela za volanom.

"Meni je tako jedan vozač autobusa lupao po krovu auta, zato što se nisam prestrojila, a nisam imala preglednost, zato što je on krenuo u preostrojavanje, a i jedan taksi vozač je ovako izašao da mi objasni propise, ali su se pojavila 4 momka iz susednog vozila i pitala ga zašto me napada... Morala sam da ga spašavam od njih... U prvom slučaju niko od putnika autobusa nije ni pokušao ni smeo da me odbrani... Tako da važe predrasude o nama ženama vozačima, a valjda to muškarci rešavaju na drugačiji način... Žao mi je devojke posle ovoga se osećaš baš loše."

S obzirom da je reč o taksisti, pozvali smo i Luks taksi, ali nam je rečeno da je razgovor sa rukovodstvom, dispečarima ili menadžerima moguć tek od ponedeljka.

Šta kaže Zakon o bezbednosti saobraćaja? U Članu 51 i 52 definiše se mimoilaženje

Ukoliko je zbog nedovoljne širine puta ili prepreke mimoilaženje onemogućeno, vozač kojem je to, s obzirom na karakteristike i stanje puta i okolnosti saobraćaja, lakše da izvede, dužan je da se prvi zaustavi i po potrebi, kretanjem unazad ili na drugi način, pomeri svoje vozilo i zauzme na putu položaj koji omogućava mimoilaženje. (deo člana 51).

Dakle, bilo je dovoljno da kao iskusan vozač pomogne devojci, pa možda i sam ode u rikverc i pokaže da je džentlmen...

Pravila mimoilaženja podrobnije su zakonom definisana kada je u pitanju opasan uspon. To definiše član 52.

Na delu puta koji je saobraćajnim znakom označen kao opasan uspon, odnosno kao opasna nizbrdica, na kome je mimoilaženje vozila nemoguće ili je veoma otežano, vozač vozila koje se kreće niz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo na pogodnom mestu ako primeti da mu drugo vozilo ide u susret uz nagib.

Izuzetno, vozač koji se kreće uz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo ako ispred sebe ima pogodno mesto za zaustavljanje, koje omogućava bezbedno mimoilaženje i ako bi, u slučaju da tako ne postupi, mimoilaženje zahtevalo kretanje unazad jednog od vozila.

Na takvom putu, kada jedno od vozila koja se mimoilaze mora da se kreće unazad, kretaće se unazad:

Ako se mimoilaze vozila iste vrste - vozilo koje se kreće niz nagib, osim ako je, s obzirom na uslove i položaj vozila na putu, lakše da to učini vozač vozila koje se kreće uz nagib.

Video: Ovo je jednosmerna ulica u kojoj svi voze suprotno od propisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    29. januar 2022 | 18:45

    Ovaj matori je bilde, to je neosporno, ali ljudi, u njenoj traci su parkirani automobili, a njegova je slobodna. Tehnički, on ima prednost, ali ne na ovako divljački način.

  • pera

    29. januar 2022 | 18:38

    Ona vozi suprotnom trakom zato sto su u njenoj parkirani automobili.. ona i treba da se vrati unazad da proputi taxistu nego je bezobrazna ili nezna kuda se krece

  • Dzoni 90

    29. januar 2022 | 21:35

    Prepreka se nalazi na njenoj strani i ona je morala da saceka da ovaj covek prodje, pa onda da krene. Zene su generalno bezobraznije u saobracaju od muskaraca. Slabo poznaju propise, a onda su jos tvrdoglave i zele da se svadjaju. Taksisti su generalno jako bahati i 60% njih je zrelo za batine svaki dan, ali mogu da razumem ovaj postupak, ako je gospodja blokirala traku i onda rvrdoglavo odbijala da se pomeri i ako nije u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA