Proglašeni januarski šampioni bezgotovinskih transakcija

Januarskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta"Digitalizacija beogradskih pijaca"

  • 0
Foto: JKP "Gradske pijace"

Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijaca "Đeram" i "Palilula" sa ukupno 97, odnosno 86 ostvarenih transakcija. Treća nagrada pripala je zakupcu sa pijace "Kalenić", sa realizovane 62 transakcije. Četvrto i peto mesto osvojili su zakupci sa pijace "Đeram" sa 34 i 33 transakcije.

Kako bi svi zakupci koji su deo Pilot projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca" imali podjednake šanse da osvoje nagradu, jedno od pravila je da zakupci koji dobiju nagradu u jednom mesecu, ne mogu da učestvuju u postupku nagrađivanja naredna tri meseca.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 7 000 bezgotovinskih transakcija na 42 POS terminala na tri beogradske pijace "Kalenić", "Đeram" i "Palilula".

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija u poslednja tri meseca dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajno uvođenje ovakvog vida plaćanja. Samo u januaru mesecu na ove 3 pijace realizovano je više od 2 000 transakcija.

Foto: JKP "Gradske pijace"

Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje ovakvog vida plaćanja olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac. Takođe, navode i da bi bilo značajno da se bezgotovinsko plaćanje omogući na većem broju tezgi, kao i na mestima prodaje mlečnih i suhomesnatih proizvoda.Igor Vilaj, dobitnik nagradu sa pijace "Đeram", izjavio je da je uvođenje plaćanja karticom važno, jer kupci sada imaju izbor i u pogledu načina plaćanja. Plaćanje karticom omogućilo je da privučemo nove mušterije, koje su ovu novinu prvo dočekale s nevericom, a sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Jelena Škodrić, zakupac sa pijace "Đeram" koja je takođe osvojila nagradu, navodi da je u sve oštrijoj tržišnoj konkurenciji uvođenje mogućnosti da se i na drugačiji način plate proizvodi kupljeni na pijaci bilo neophodno. Proces plaćanja se odvija brzo i kartice koriste kupci svih generacija.

Foto: JKP "Gradske pijace"

Pilot projekat "Digitalizacija beogradskih pijaca" pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP "Gradske pijace", kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca do kraja oktobra ove godine, pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA