≫ 

Vučić obećao da će platiti restauraciju statue Milice Rakić

Pronađena je u beogradskom parku od strane radnika "Gradskog Zelenila"

  • 2
Milica Rakić Printskrin: Telegraf

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue Milice Rakić i njeno vraćanje na postament.

Statua Milice Rakić, nastradale devojčice u NATO bombardovanju, koja je oborena pre nekoliko dana u Tasmajdanskom parku, pronađena je u beogradskom parku od strane radnika "Gradskog Zelenila". Na svu sreću, vandali koji su uklonili statuu, nisu uspeli da je unište.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, jutros je obavestio presednika Republike Aleksandra Vučića da je statua pronadjena. Naime, predsednik je bio posebno zainteresovan za obnavljanje spomenika i restauraciju statue kako bi bila vraćena na spomenik deci ubijenoj u NATO bombardovanju.

Predsednik Vučić rekao je da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue i njeno vraćanje na postament. Statuu će restauirati "Livnica Jeremić", koja je i prvobitno izlila statuu, tako da se u narednim danima očekuje da statua bude restauirana i vraćena na svoje mesto.

Goran Vesić se u ime grada Beograda zahvalio predsedniku koji je odlučio da svoj novac donira za restauraciju spomenika. Vesić je istakao da je spomenik Milici Rakić svedočenje najstrasnijim događajima koji su se desili tokom bombardovanja, zbog kojeg je kojeg je nastradalo više hiljada ljudi, među kojima je, nažalost, i nekoliko desetina dece.

Milica Rakić je simbol bezumnosti tog čina, kao i stradanja druge dece, tako da ovaj spomenik zbog toga ima posebnu težinu.

Podsetimo, Telegraf je u subotu snimio kako nakon incidenta izgleda statua male Milice koja je simbol ožiljaka koje i dalje nosimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ја

    21. februar 2022 | 15:56

    Да ли се вандали упитају како је Миличиним родитељима јер им је дете погинуло у сред куће док је седела на ноши ...Страшноооо какав смо народ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA