≫ 

Pet fakulteta u Beogradu traži povećanje školarina: Cenovnik se menja i za ostale nivoe studija

Navedeno je da je uglavnom reč o fakultetima koji više godina nisu povećavali troškove studija za samofinansirajuće studente

  • 1
Studenti, indeks Foto-ilustracija: Shutterstock

Pet fakulteta Univerziteta u Beogradu (UB) predložilo je povećanje školarina za narednu školsku godinu za osnovne studije, a prema rečima rektora Vladana Ðokića, reč je o minimalnim povećanjima koja ne prelaze 10 odsto u odnosu na ovu školsku godinu.

Radi se o Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom, Fakultetu organizacionih nauka, Ekonomskom i Biološkom fakultetu.

Ðokić je na sednici Senata UB rekao da je uglavnom reč o fakultetima koji više godina nisu povećavali troškove studija za samofinansirajuće studente.

On je naveo i da je na master studijama planirano povećanje školarina na Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom i Biološkom fakultetu, dok na doktorskiim srtudijama takođe treba da poskupi školarina na Tehnološko-metalurškom, Biološkom, Ekonomskom i Geografskom fakultetu.

Ðokić je na sedici rekao i da se smanjuje broj studenata zaraženoh kovidom-19 i da bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, u drugoj polovini drugog semestra fakulteti koji imaju onlajn nastavu mogli preći na neposrednu nastavu.

Video: Studenti traže dodatni rok i odlaganje julskih ispita: Protest ispred Medicinskog fakulteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    23. februar 2022 | 14:35

    Svaka para koju smo dali za školovanje sina na FONUu se isplatila. Osnovne, master. Uvek mu je malo falilo za budžet. Al sad ima znanje, dobar posao i već je sve pare povratio. Al znanje je evidentno. Isplati se ulagati u znanje. Ima 28 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA