"Vladari se svađaju, a narod strada, duša me boli": Da li se Beograđani plaše rata?

Ovako Beograđani komentarišu tenzije između Rusije i Ukrajine

  • 17

Rusija je u noći između srede i četvrtka krenula sa napadima na Ukrajinu, nakon čega je u toj zemlji proglašeno ratno stanje. Zanimalo nas je šta građani srpske prestonice misle o trenutnim odnosima Rusije i Ukrajine, da li u zaraćenoj zoni imaju nekog zbog kog brinu i da li se plaše mogućih posledica po svet.

Tim povodom prošetali smo ulicama Beograda i sproveli kratku anketu.

- Celo jutro pratim to, žao mi je naroda. Vladari se svađaju, a narod strada, duša me boli. Baš sam se potresla, ne navijam ni za koga žao mi je naroda - izjavila je za naš portal jedna gospođa.

Njen sugrađanin podelio je sa nama svoje mišljenje: Nijedan rat nije dobar i nadam se da se neće zakomplikovati u nešto što nećemo moći da kontrolišemo - objasnio je.

Neki se nadaju da će Ukrajina i Rusija probleme rešiti na diplomatski način, drugi se pak ne slažu.

Tako, jedan gospodin nije bio optimističan, jer smatra da "pravi rat još uvek nije počeo te da je sve ovo samo malo odmeravanja snaga".

Sve odgovore i mišljenja pogledajte u anketi na početku teksta.

Video: Stanovnici Kijeva beže iz grada posle početka ratnih dejstava: Civili se sami evakuišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sax

    24. februar 2022 | 19:02

    KAD SU NAS BOMBARDOVALI CELA EVROPA JE APLAUDIRALA I NAVIJALA DA SE SRBIJA JAČE BOMBARDUJE A SKOTOVI IZ BRISELA TRAŽILI I KOPNENU INVAZIJU DOK JE BAJDEN TADA POREDIO SRBIJU SA NACISTIMA KOJE TREBA ISTREBITI !!!! SVE MOŽETE NAĆI NA INTERNETU !!! JEDINO JE RUSKI NAROD BIO SA NAMA !!!!

  • Mix

    24. februar 2022 | 18:43

    Živela Rusija i brat Putin!

  • DARKO 100%

    24. februar 2022 | 18:48

    Novi svetski poredak je ko milosrdni andjeo nad Srbijom,Rusija nije Srbija zato je to problem zapadnih sila ,jer nisu sigurni u konacan ishod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA