≫ 

Kako do odštete zbog pucanja cevi i upada u šaht: Zatrpana rupa kod Taša u koju su upala 2 auta

Nije bilo povređenih u ovom incidentu, ali je propadanje u krater od oko metar i po oštetilo oba automobila

  • 0
Automobil rupa na asfaltu, Tašmajdan Printscreen: Tanjug

Rupa koja se ponedeljak oko 13 časova otvorila kod Tašmajdana, na uglu ulica Starine Novaka i Ilije Garašanina, gde su kroz asfalt propala dva automobila, juče je zatrpana.

Posle popravke napukle cevi koju su ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" završile u ponedeljak uveče, juče ujutro ovde su radnici zemljom zatrpali otvor, zatim je usledilo betoniranje i asfaltiranje.

Nije bilo povređenih u ovom incidentu, ali je propadanje u krater od oko metar i po oštetilo oba automobila. Kada je služba "Parking servisa" uz pomoć dizalice izvadila "pežo" i "rover 25" odmah se videlo da je "pežo" ostao bez branika, a prednji točkovi moraće da budu promenjeni na oba vozila.

Za propadanje puta na veoma prometnoj prestoničkoj raskrsnici "kriva" je cev koja je pukla, pa je voda oticala ispod površine kolovoza i tako spirala zemlju i asfalt.

S obzirom na to da je ta cev u sistemu održavanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", oštećeni imaju pravo da u ovoj i sličnim situacijama traže naknadu.

- Zahtevi za naknadu štete mogu se podneti na sajtu našeg preduzeća, elektronski putem obrasca, kao i u prostorijama "Beogradskog vodovoda i kanalizacija" u Kneza Miloša 27 i Deligradskoj 28 - objašnjavaju, za naš list, u ovom gradskom komunalnom preduzeću.

- Uz zahtev, podnosilac može dostaviti fotografije, zapisnik MUP, saobraćajnu dozvolu, odnosno svu raspoloživu dokumentaciju koja se odnosi na nastalu štetu.

To se dalje prosleđuje osiguravajućoj kući sa kojom "Beogradski vodovod i kanalizacija" ima ugovor, odakle će kontaktirati podnosioca zahteva za dostavljanje potrebne dokumentacije.

- Ukoliko je zahtev osnovan, osiguravajuća firma isplaćuje odobreni iznos naknade podnosiocu. Ako on nije zadovoljan tim iznosom može se obratiti njihovoj komisiji za prigovore.

Takođe, sugrađani "Vodovodu" mogu podneti zahteve u slučaju pucanja vodovodne cevi, izlivanja kanalizacije usled defekta na mreži, upada u šaht kom nedostaje poklopac, sve pod uslovom da je reč o problemima nastalim u njihovom sistemu održavanja.

Nisu oba automobila istovremeno upala u otvor. Srećom, oba vozača su u dramatičnom trenutku bila sama u vozilima. Kako je za Novosti  ispričao Ognjen Drulović, on se u "roveru 25" kretao niz Ulicu Starine Novaka i nije primetio ništa neobično na kolovozu.

- Vozio sam normalno, ispred na putu je bila bara, ali kiša je padala pre toga, nisam ni obraćao pažnju - priča nam Drulović.

Drugo vozilo upalo je u rupu pola sata posle "rovera".

Video: Nezgoda usred Beograda: Automobil propao kroz asfalt, nakrivio se na šine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA