≫ 

Goran Vesić našalio se sa građanima Čukarice: Na obilasku važnih radova ispričao vic i anegdotu iz detinjstva

Stepenište se obnavlja nakon 35 godina

  • 1

Na obilasku radova na sanaciji stepeništa na Čukaričkoj padini zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić imao je priliku da porazgovara sa građanima koji su se okupili uprkos hladnom vremenu.

Stepenište, koje je prava mala pešačka magistrala, u veoma je lošem stanju, pa su građani s razlogom zadovoljni zbog rekonstrukcije. Jedna žena otkrila je da je čak kao dete istim tim stepeništem išla u školu, a danas je novo stepenište značajno za neke nove klince.

Stepenište se obnavlja nakon 35 godina.

- Verujte da za ljude koji žive ovde nema većeg i značajnijeg projekta - rekao je Vesić.

- Predsednik opštine je rekao da će da skoči sa opštine, ako ne damo pare za obnovu stepeništa - našalio se Goran Vesić, misleći na predsednika opštine Srđana Kolarića.

Čukarička padina vezana je za Banovo brdo, a najbži i najkraći put je - pešice uz duboke uzdahe. Ovo stepenište je najveće u gradu i ima čak 180 stepenika. Građani Čukarice definitivno su uvek u formi.

- Sva deca sa Čukaričke padine idu u školu u "Fiću" i "Josif Pančić" i ovo nam je najkraći put - kazali su.

Vesić je dobio i poklon - jedan Joca izvadio je bocu od litre i po vina iz svog vinograda.

- A vi ste sakrili to - našalio se Vesić.

A onda je ispričao da je zaljubljenik u vina i da će imati jednoga dana mali vinograd za sebe.

- Moj deda je imao tri vinograda. Ja se sećam kad sam bio dete išao sam sa njim, on me je stavio pozadi i tu je bila neka kanta, plavi kamen, i ja mali idem za njim, izađem sav beo, baba ne može da me opere tri dana - priča Vesić.

Vesić je, obilazeći oronule stepenice i deo koji je uređen ispričao i vic o Aliji Sirotanoviću.

- Srećan rad majstore, kako ide, malo je kiša danas... Znaš ti priču ko je Alija Sirotanović, onaj što je bio na novčanici u Jugoslaviji. Bio je najbolji rudar i sindikat ga poslao na more i došli predsednik opštine, predsednik partije, predsednik sindikata, a on stao, zagrnuo se nečim ispred neke palme. I kažu mu "Kako ti izdržavaš?", a on kaže "Izdržao je Alija i gore" - nasmejao je Vesić prisutne.

Video: Vesić: Mitingom i SP pokazujemo da je Beograd grad za velika takmičenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA