Još jedan slučaj kad kamere nisu radile? Šta se zaista desilo na mestu tuče maloletnika u Obrenovcu

- Obavešteni su Ministarstvo prosvete i sve nadležne službe, takođe je pokrenut disciplinski postupak - kratko su nam odgovorili iz sekretarijata škole

  • 5
Tehnička škola Buda Davidović Obrenovac Printskrin: Google maps, Telegraf.rs

Pre nekoliko dana odigrala se tuča maloletnika u parku iza Tehničke škole "Buda Davidović" u Obrenovcu, a snimak jezive tuče maloletnika, na kojoj se vidi kako dva dečaka, u parku, nasrću pesnicama i nogama jedan na drugog, dok ih ostala deca posmatraju i navijaju, proširio se društvenim mrežama. Reporteri Telegrafa obišli su mesto gde se odigrala tuča.

Radnica jednog ugostiteljskog objekta u blizini parka izjavila je za naš portal da prepoznaje jednog maloletnika sa snimka i tvrdi da je on petnaestogodišnjak iz jednog sela.

U drugom objektu koji se nalazi u blizini tvrde da sigurnosne kamere koje pokrivaju park nisu radile tog dana kada se odigravala tuča.

U Tehničkoj školi "Buda Davidović" nisu bili raspoloženi za razgovor, a osim okvirnog odgovora nismo dobili konkretnije detalje događaja.

- Obavešteni su Ministarstvo prosvete i sve nadležne službe, takođe je pokrenut disciplinski postupak - kratko su nam odgovorili iz sekretarijata škole.

Podsetimo, kako u Ministarstvu kažu za Telegraf.rs, u školi je u skladu sa procedurama odmah sazvan sastanak Tima za zaštitu, a obavešteni su roditelji i MUP.

- Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i izrađeni su operativni planovi zaštite. Budući da se učenik koji je učestvovao u fizičkom nasilju ispisao iz škole, škola je ponovo uputila dopis policiji radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, a uputiće i dopis nadležnom Centru za socijalni rad. Povređenom učeniku škola će pružiti svi potrebnu podršku zbog čega je u kontaktu sa roditeljima - odgovaraju za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka

    9. mart 2022 | 17:31

    Imam kamere vec par godina i uvek rade, stanu samo ako nema struje, to se neko igra sa kamerama jer zeli zataskat dogadjaj.

  • Boka

    9. mart 2022 | 17:04

    To sto se ispisao iz škole ništa ne menja. Ovde posla ima za soc. radnika. A, moglo bi se poraditi da jedno 6.mes bude od pomoći gradskoj čistoći sa punim radnim vremenom, da se oslobodi viška energije i nauci redu.

  • Dr

    9. mart 2022 | 17:54

    Ovo je tako bolesno da nemam reči. Neki dan idem ulicom a mali dečaci možda 2 razred se tuču kamenjem. Gadjaju jedni druge a iza stakleni izlozi. Ja im kažem smirite se a oni počeše da se rugaju ponavljajuči moje reči. Katastrofa ko će nas naslediti i gde ide ovo društvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA