Protest u Beogradu: Bačene dimne bombe ispred Predsedništva

Ispred Predsedništva se nalazi veći broj okupljenih u znak protesta zbog glasanja Srbije za izbacivanje Rusije iz Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija

  • 9

U centru Beograda kod spomenika ruskom caru Nikolaju desničari iz pokreta "Narodna partola" organizovali protest zbog glasanja Srbije za suspenziji Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.

Okupljenima se kod spomenika caru Nikolaju obratio Damjan Knežević sa porukom da je Srbiji u interesu da "Rusi pobede u ovom ratu jer nama samo Rusija garantuje da će Kosovo ostati u Srbiji", prenosi Tanjug.

Okupljeni su skandirali "Rusi i Srbi braća zauvek" uz zastave Srbije i Rusije, i transparent sa konturama Kosova na kome piše „Nema predaje", intonirane su ruske pesme, kao i himna himna Rusije i Srbije, a potom su krenuli ka ambasadi Rusije.

Pripadnici ovog neregistrovanog desničarskog pokreta zastali su sa upaljenim bakljamai ispred zgrade Predsedništva Srbije i bacili dimne bombe, ali incidenata nije bilo.

Učesnici protesta pored ostalog, traže od vlade u Beogradu "momentalni prestanak svih postupaka protiv Rusije.

Saobraćaj je yaustavljen u ulici kralja Milana od Terazija do Kneza Miloša, a policija preusmerava vozila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    15. april 2022 | 21:40

    Moš misliti kada su tako hrabri zašto ne odu u Rusiju pa nek je brane. Takvi nisu ni Srbiju branili niti je brane. Obično u rat ide sirotinja.

  • Če

    15. april 2022 | 22:04

    Imate moju podrsku.Ziveo Putin.

  • Milan

    15. april 2022 | 22:20

    Bilo je oko 20 000 - 30 000 ljudi. Skup je bio veličanstven i miran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA