Preuzimanje objekata na Novom bežanijskom groblju

Zahvaljujući izuzetnom zalaganju novog direktora JKP "Pogrebne usluge" Beograd gospodina Vladana Đukića i podršci Grada Beograda, nakon više od deset godina došlo je do zvaničnog preuzimanja više značajnih objekata na Novom bežanijskom groblju u Beogradu

  • 0
Novo bežanijsko groblje Foto: JKP "Pogrebne usluge"

Objekti koji su bili predmet preuzimanja su Sabirna kapela-mrtvačnica i Komemorativni trg sa objektima u kompleksu groblja.

Sabirna kapela predstavlja ograđen kompleks sa pristupnim internim saobraćajnicama i parkinzima ukupne površine 7.275 m2, u čijem su sastavu glavni objekat (na tri nivoa), energetsko –tehnički blok i objekat obezbeđenja. Komemorativni trg sa objektima u kompleksu groblja uključuje sam trg ukupne popločane površine od 14.919 m2, 595.40 m2 administrativnih i pratećih objekata i 612,28 m2 komemorativnih i pratećih objekata (ispraćajne kapele i dr.).

Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za komunalne i stambene poslove je navedene objekte preuzeo od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dao ih na korišćenjeJKP "Pogrebne usluge" Beograd. Trojni zapisnik o primopredaji je potpisan u petak 25.03.2022. godine.

Preuzimanjem navedenih objekata u koje će JKP "Pogrebne usluge" Beograd uložiti dodatna sredstava u smislu njegovog daljeg unapređenja, grad Beograd će na Novom bežanijskom groblju dobiti objekat Sabirne kapele i komemorativni trg sa administrativnim i pratećim objektima koji će u funkcionalnom, tehnološkom i estetskom pogledu zadovoljiti kiriterijume sličnih objekata zemalja Evropske unije, dok će sa druge strane sugrađanima, posebno onima iz delova grada koji gravitiraju ovom groblju omogućiti da se u prijatnom i humanom ambijentu oproste od svojih najmilijih.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA