≫ 

Kako će nadležni pomoći stanarima zgrade na Karaburmi koju je zadesio požar: "Imamo razumevanje za nesreću"

Stanari su, u razgovoru, izložili probleme sa kojima se suočavaju nakon što su preko noći ostali bez svojih domova, kao i o situaciji u zgradi u kojoj su se i njihove komšije našle u nevolji

  • 1
Požar, Husinskih Rudara, Karaburma Foto: Nikola Tomić

Na inicijativu predsednika Gradske opštine Palilula Miroslava Ivanovića danas je u prostorijama opštine održan sastanak sa stanarima zgrade u Ulici Husinskih rudara 24, koju je prošlog vikenda zadesio požar i u kojem su kompletno izgorela četiri stana na poslednjem spratu, saopšteno je iz ove opštine.

Sastanak je upriličen kako bi se razmotrile mogućnosti pomoći, odnosno ublažavanja posledica ove nepogode koja se odrazila i na ostale stanare ove zgrade, a istom su, pored predsednika opštine, prisustvovali sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i direktor JP „Gradsko stambeno” Petar Andrijašević sa saradnicima.

Stanari su, u razgovoru, izložili probleme sa kojima se suočavaju nakon što su preko noći ostali bez svojih domova, kao i o situaciji u zgradi u kojoj su se i njihove komšije našle u nevolji. Iz bezbednosnih razloga u zgradi je isključena struja.

– Imamo veliko razumevanje za nesreću koja se desila. Na svu sreću nije bilo žrtava i opština želi da pomogne svakom svom građaninu. Iz tog razloga opština je odmah inicirala kod Centra za socijalni rad Palilula da se u najkraćem roku svakoj od četiri porodice, kojima su izgoreli stanovi, uplati pomoć u iznosu od po 240.000 dinara – rekao predsednik opštine Miroslav Ivanović.

Osim ove pomoći, dogovoreno je da se najpre iz zgrade izbaci šut, za koji će JKP „Gradska čistoća” obezbediti kontejnere. Nakon toga, JP „Gradsko stambeno” će zaštititi zgradu od padavina i izaći će u susret da finansira i izvede radove na kompletnoj zameni zajedničkih elektroinstalacija u zgradi.

Predsednik opštine, kojem su građani zahvalili na pokazanoj brizi i poseti odmah nakon požara koji ih je zadesio, podvukao je da će opština, kada se bude sagledao kompletan obim štete, dati dalji predlog koraka koje bi trebalo nadalje preduzeti u pomoći svim stanarima zgrade u Husinskih rudara 24, navedeno je u saopštenju.

Video: Stanari iz Ulice husinskih rudara na Karaburmi izgubili sve u požaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA