Komunalni policajci pretresali putnika bez karte (VIDEO)

- Pripadnici Komunalne policije po Zakonu imaju pravo da pregledaju lice zatečeno u kršenju propisa koje tvrdi da nema ličnu kartu. Prema članu 21. Zakona o komunalnoj policiji, prilikom obavljanja poslova komunalni policajac može da izvrši pregled lica koje je zatečeno u kršenju propisa. U ovom slučaju lice je zatečeno bez plaćene vozne karte što je prekršaj - tvrdi Gorjana Obrenović, načelnik ove službe

  • 15

Na društvenoj mreži Jutjub pojavio se snimak na kojem se vidi kako pripadnici Komunalne policije privode i pretresaju putnika koji nije imao kartu!

Na snimku se lepo vide dvojica komunalnih policajaca koji prate putnika iz autobusa na liniji 704 (saobraća na relaciji Zemun polje - Zeleni venac) do zgrade pored stanice, a onda ga pretresaju kao pravi policajci! Iako je jasno da putnik ne pruža nikakav otpor, on sve vreme ima uzdignute ruke u vazduhu, kao prilikom redovnog pretresa kriminalaca!

Klip od 26 sekundi završava se tako što jedan od policajaca primećuje da ih neko snima, posle čega mu se obraća, tražeći da se snimanje zaustavi.

- Još jedan primer maltretiranja i napada na nekoga samo zato što je uhvaćen bez karte. U zemlji gde se dosta ljudi švercuje, jer ni posao ne mogu da nađu, a kamoli da plaćaju lopovima, takođe je dozvoljeno i vidljivo, posebno u poslednje vreme, prekoračenje dužnosti od strane Komunalne policije. Snimak je načinjen jutros u Zemunu - stoji u opisu klipa.

Načelnik Komunalne policije Gorjana Obrenović  je potvrdila za Telegraf  da su u događaju sa ovog snimka učestvovali pripadnici službe kojom rukovodi, i  ističe da su imali zakonsko pravo da to urade jer je lice zatečeno u prekršaju.

- Pripadnici Komunalne policije po Zakonu imaju pravo da pregledaju lice koje je zatečeno u prekršaju i koje pritom tvrdi da nema ličnu kartu. Prema članu 21. Zakona o komunalnoj policiji prilikom obavljanja poslova komunalni policajac može da izvrši pregled lica koje je zatečeno u kršenju propisa. U ovom slučaju, lice je zatečeno bez plaćene vozne karte, što je prekršaj.  Komunalna policija kod slučaja kada lice krši propis ima pravo da izvrši pregled kako bi utvrdila da li lice ima lični dokument. Ovo lice nije pružalo nikakav otpor, niti smo imali bilo kakvih problema s njim. Pripadnici komunalne policije postupili su u skladu sa svojim ovlašćenjima u ovom slučaju - istakla je ona.

Podsetimo, ovo je drugi incident u vezi  sa komunalnom policijom za manje od nedelju dana, jer su u autobusu na liniji 95  pripadnici pomenute službe pretukli čoveka koji je odbio da izađe iz autobusa zato što nije imao kartu kod sebe.

Pogledajte video:

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    22. septembar 2012 | 17:05

    Jedva cekam mene onako neko da nagazi da im otvorim glavu

  • Goran

    22. septembar 2012 | 21:08

    Ovo je prevrsilo svaku meru. I ko je imenovao tu famoznu nacelnicu? Srbija je iz policijske drzave transformisana u parapolicijsku.

  • Emili

    22. septembar 2012 | 17:25

    Ovo je strasno!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA