Komunalni policajci pretresali putnika bez karte (VIDEO)

- Pripadnici Komunalne policije po Zakonu imaju pravo da pregledaju lice zatečeno u kršenju propisa koje tvrdi da nema ličnu kartu. Prema članu 21. Zakona o komunalnoj policiji, prilikom obavljanja poslova komunalni policajac može da izvrši pregled lica koje je zatečeno u kršenju propisa. U ovom slučaju lice je zatečeno bez plaćene vozne karte što je prekršaj - tvrdi Gorjana Obrenović, načelnik ove službe

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Denis

    24. septembar 2012 | 19:41

    Tačno je da pise u Zakonu o komunalnoj policiji da "komunalni policajac može izvrsiti pregled lica zatecenog u krsenju propisa iz delokruga komunalne policije", ali isto tako bi ovaj clan 21 mogao da se tumaci i da ne mora da ga pita ima li licnu kartu vec da moze odmah da krene da ga pretresa jer je covek zatecen u krsenju propisa, pa se cak ne navodi da treba da ga obavesti zašto ga pretresa. Dakle, mozemo i tako tumaciti zakon, tj. moze Obrenoviceva ocito. Clan 20 jasno kaze: "Ako komunalni policajac ne moze da utvrdi identitet lica proverom iz clana 19. ovog zakona, to lice ce bez odlaganja dovesti nadleznom organu radi utvrđivanja identiteta." Jasno je svima osim Obrenovićevoj da bez obzira na razloge zbog kojih komunalni policajac ne moze da utvrdi identitet on mora to lice dovesti nadležnom organu tj. u policijsku stanicu.

  • Dejan

    23. septembar 2012 | 14:30

    Ako lice nema dokumenta,obaveza policije pa i komunalne policije je da to lice dovede u najbližu policijsku radi utvrdjivanja identiteta,pretres pre dovodjenja je deo normalne policijske procedure,da bi eventualno oružje ili bilo kakav drugi predmet kojim to lice može povrediti sebe ili drugu osobu,bilo oduzeto.Oni samo dobro rade svoj posao,a to što vi padate u fras,vaš problem!Samo kupite kartu,budite kulturni,ne činite prekršaje i nećete dovesti sebe u tu situaciju.To što je Srbija postala zemlja nazovi mangupa,to je drugi problem,nažalost po mangupe,vrlo rešivo,pa se mangupirajte, snimajte i lupajte do mile volje!!!

  • Dusko

    23. septembar 2012 | 09:52

    Ne mogu da verujem ala smo postali osetljivi. Prvo nisu mu nista radili sem sto su ga pretresli da vide da li ima licnu kartu ili laže. Pa za šta služe ako može svako da ih zajebava. Ako ne plati kartu od cega ce vozači i ostali dobiti platu. Mora bre da se zna neki red ako hoćemo da nam država funkcioniše. Na zapadu potpuno normalna stvar kod nas se predstavlja kao teror.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA