≫ 

"Svi junaci našeg doba": Jedni osuđuju, drugi brane ljude koji nisu spasli ženu, burne reakcije na snimak

Jedna osoba snimila je incident, a kada je snimak objavljen, mnogi naši čitaoci su se oglasili

  • 1

Velika bura podigla se u komentarima naših čitalaca nakon što je objavljen video snimak brutalnog napada na jednu ženu od strane muškarca u Ulici dr Ivana Ribara.

Kako se navodi na društvenim mrežama, čovek je nokautirao ženu, otišao, a potom se vratio i besomučno je udarao.

Prolaznici su bili samo posmatrači. Jedna osoba snimila je incident, a kada je snimak objavljen, mnogi naši čitaoci su se oglasili. Neki su osudili ljude koji nisu reagovali i naročito zato što nisu pozvali policiju, a neki su smatrali da ni snimanje ovakvog događaja nije u redu. Drugi su, naprotiv, upozorili na opasnost od direktnog mešanja u sukob, a snimanje podržali, kao doprinos da se nasilnik lakše pronađe.

- Umešaš se i on te napadne, istučeš ga u samoodbrani i na kraju te tuži - glasi jedan od komentara.

A ovako glasi suprotno mišljenje...

- Svi junaci našeg doba, bolje biti publika nego akter događaja - piše naš čitalac.

Da zaista može biti opasno umešati se u ovakav sukob pokazuje komentar koji govori o tragičnom epilogu.

- U mom kraju bila je ista ovakva situacija, nasilnik tukao devojku, komšija se umešao i prišao, nasilnik izvadio pištolj i ubio dobrog komšiju. Epilog: siledžija ni dana u zatvoru, pobegao u inostranstvo, a u porodici dobrog komšije tuga do neba.

- Nikada, ali nikada nemojte da prilazite i pokušate sami da rešavate ovakve stvari! Ne izigravajte muškarčine ili žene junakinje, jer možete samo da i vi nastradate ili da dođete u situaciju da vi nekome naudite i zbog toga odgovarate i vucarate se po sudovima! Povucite se na pristojnu udaljenost i odmah pozovite policiju. Samo i samo ako je sigurno po vas, snimite situaciju kao dokazni materijal.

Postoje i iskustva koja pokazuju kako može da izgleda proces svedočenja.

- Za sve one koji se pitaju "Zašto niko ne pomogne"... E, pa ja sam jednom pomogao, pa sam se vucarao po sudu, kao da sam sudski službenik, i na kraju sam platio odštetu, a dotična je izjavila da ne želi da ga tuži, i da su se pomirili. Tad, i više nikad ne bih pomogao, osim ako je dete u pitanju.

Ipak, postoje mišljenja da je pomoć, makar na način da se pozove policija, u ovakvim situacijama naša obaveza.

- Pa je l' neko ili taj što je snimao zvao policiju, ako već nije smeo da reaguje? U drugom slučaju si saučesnik.

Osude onoga ko je snimao incident nisu izostale.

- Sramota. Kako možete snimati ovako nešto, da vam ruka ne zadrhti, ako već nećete da pomognete. Zgrožena sam... Razočarana... Tužna... Sve mi je... Ne mogu da verujem... Bože pomozi nam!

Snimak može i da pomogne u ovakvim situacijama, naveo je drugi čitalac.

- Što da ne snima? Sa snimkom će i policiji i sudu biti mnogo lakše da privedu ovakve pacijente i da ih osude. A što se tiče pomoći, svaka normalna osoba u ovim situacijama treba da zove policiju, a ne da uleće kao da pomogne ženi jer nikada ne znate na koju budalu ćete da naletite, zašto bih ja rizikovao da dobijem batine ili možda i da izgubim život, jer kad ulećete u ovakvu situaciju muškarca nećete smiriti sigurno u tom naletu besa, ako ga kojim slučajem vi prebijete, eto vam tužba za telesne povrede.

Stiglo je i objašnjenje o tome ko je navodno snimio incident.

- Snimala je devojčica od 15 godina, koja je stajala na stanici okružena muškarcima koji su samo posmatrali šta se dešava. Dete je bilo šokirano scenom i nije snimila prvi deo batinanja, koji je bio mnogo strašniji. On je pesnicama nokautirao ženu koja je pala na zemlju. Ostavio ju je da leži i posle minut se vratio i nastavio da tuče, što se vidi na snimku. Devojčica je očekivala da će policiju pozvati neko od starijih. Svrha snimanja je da se nasilnik prepozna i pronađe. Zato je i postavljen.

Video: Muškarac šutnuo devojku u glavu, svi ćute i gledaju: Šokantan snimak nasilja sa Ade Ciganlije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    5. maj 2022 | 17:05

    Ljudi,ovo su romi. Oni takav zivot vode. Zasticeni su i obezbedjeni kao beli medvedi. Zasto bi neko dovodio sebe u neprilike,kada oni nikada ne mogu da zive koliko toliko normalno. Onaj ko ih stiti i obezbedjuje(drzava),neka i ovo resava. Živeli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA